2023. január 16. | 14:07

Egy interjúban mesélte el, hogy milyen volt megélni sok autós rémálmát, még sokkot kapni sem volt ideje.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, még január 12-én beszakadt a föld egy BMW alatt Debrecenben a Rakovszky Dániel utcában. Magyarországon ez nem gyakori eset, ezért nagy visszhangja volt a médiában az esetnek és sokan keresték az okokat.

Most viszont a BMW sofőrjét szólaltatta meg a helyi Dehír hírportál, hogy mesélje el az egész esetet. A férfi ma persze már nevetve gondol vissza az egészre, hiszen megfelelő segítséget és támogatást kapott.

A nyírmártonfalvai férfi azzal kezdte, hogy intézte mindennapi teendőjét, akkor is éppen könyvelőhöz sietett időpontra. A lezárásból látott valamit, de éppen elhaladt előtte egy busz, ami után egyenesen ment tovább. Ezután már csak azt látta, hogy az útkezelő munkatársai szaladnak felé integetve.

Mire a szakembereknek sikerült fékezésre bírniuk az autóst, az aszfalt hirtelen beszakadt. Azt mondta, hogy olyan érzés volt, mint hirtelen liftezni a mélygarázsba. Ez semmiképpen sem volt kellemes érzés, attól félt egyedül, hogy nem tudja, meddig süllyed autójával.

A BMW viszonylag hamar megállt, ezután a férfi egy gödörből figyelt ki és egyedül arra tudott gondolni, hogy hogyan fog onnan kiszállni. Ez a történteknek már az a része, amit az interjúban nevetve mesélt, tehát nem okozott neki akkora traumát.

A férfi viszonylag hamar ki tudta pakolni cuccait az autóból és kimászott a járdára, ahonnan lefotózta a történteket. A fotót elküldte édesapjának, mielőtt felhívta volna, de ezzel a mozdulattal lemerült a telefonja, úgyhogy a család pánikba esett. Testvére viszonylag hamar kiért és körbetelefonálva megnyugtatott minden rokont.

Egy másik mókás momentuma volt a dolognak, amikor felhívta a 112-t és elmondta a diszpécsernek, hogy mi történt. Bár - érthető okokból - egy kicsit nehezen indult a beszélgetés, de az autós elmondása szerint a telefon másik oldalán a hölgy végig segítőkész volt, értesítette az ügyben a rendőröket.

Bár a helyzet nem mindennapi, a város részéről az autós minden jellegű segítséget megkapott. Elmondása szerint remek benyomást tettek rá, mert autóját már most kárszakértő vizsgálja és biztosították, hogy minden kárát megtérítik.

Ezúton az interjúban megköszönte a városnak és a vezetésének a gyors reakciót és a segítségnyújtást az ügyben. Elmondta, hogy bár kicsit ijesztő volt a helyzet, szeret autózni és ez az eset sem fogja elrettenteni, hogy továbbra is a volánhoz üljön.

Depositphotos