Nem semmi egy lakóautót kreált a Ford!

Közzétéve:
2019-01-24, 13:29

Több meglepetéssel érkezett a 2019-es Brüsszeli Autószalonra a Ford, hiszen amellett, hogy bemutatták a teljes mértékben megújult Mondeo-családot, debütált a Transit Custom Nugget lakókocsi is

Minden lakóautónak meg van a sajátos varázsa és hangulata, így a Ford Transit Custom Nugget legújabb változatának is, melyet tavaszra kíván a kereskedésekbe helyezni a gyártó.

Ford Transit Custom Nugget lakóautó hátulról

A javában zajló belgiumi autós eseményre több újdonsággal is érkezett a Ford, így például kiderült, hogy a Mondeo kombi változata külső módosítások mellett hibrid hajtásláncot is kap. A lítium akksiknak „köszönhetően” az autó csomagterének kapacitása némileg lecsökken, de ennek ellenére a szén-dioxid kibocsátás csupán 103 g/km lesz. A Ford Magyarország ügyvezető igazgatója arra számít, hogy a villamosított verzió akár a Mondeo-eladások 50%-át is kiteheti a későbbiekben.

Ford Transit Custom Nugget lakóautó szemből

A Westfalia-Automotive által kifejlesztett Nugget a hosszú ideje piacvezető Ford Transit Custom alapjait véve született meg és rendkívül népszerűvé vált különösen a német lakókocsi-tulajdonosok körében. Jó hírként szolgál, hogy a legújabb Transit Custom Nugget 2019-től Európa nagyobb piacain közvetlenül a Ford márkakereskedésekben is megvásárolható lesz!

A leendő vásárlók már Belgiumban, a Brüsszeli Autószalon Ford-standján közelebbről is megcsodálhatták a lakóautót.

Ford Transit Custom Nugget lakóautó infotainment-rendszer

Az autó tervezésekor, majd az átépítés során a mérnökök ügyeltek arra, hogy a korábbinál még otthonosabb és lakályosabb lehessen. A rendelhető SYNC 3 kommunikációs-és fedélzeti szórakoztató rendszer gondoskodik arról, hogy a kalandorok az utazás során is kapcsolatban maradhassanak a külvilággal, de emellett a Transit családokban már megismert számos innovatív megoldás, technológia áll az utazók rendelkezésére. A SYNC 3 rendszer többféle módon is kezelhető, egyszerű hangutasításokkal vagy éppen egy 8 colos érintőképernyős kijelzőn keresztül.

A Transit Custom Nugget négy fő számára kínál alvóhelyet, ugyanis a tetőtérből egy dupla ágy hajtható ki, valamint egy még egyszer ekkora fekvőhelyet biztosít az autó lakótere. Ha még ennél is több tárolóhelyre lenne szükséged, akkor a hosszított tengelytávú (+36,7 cm) Nugget Plus a neked való, ugyanis a nagy helykínálat mellett egy WC és egy kézmosó is beépítésre került.

Ford Transit Custom Nugget dupla ágy

Míg az említett Nugget Plust már eleve magas tetővel gyártják, addig a Custom Nugget kivitelt akár állítható billenőtetővel is kérheted. Az újítás során sikerült jól szeparálni az egyes belső tereket, így a nappali/étkező középen, a konyha pedig L-alakban hátul lett kialakítva.

Az élelmiszereket egy 40 literes kompresszoros hűtőben tárolhatják az utasok, a friss, valamint a szennyvizet pedig egy fejenként 42 literes tartályból nyerhetik. Az extrákkal ellátott jármű többek közt prémium hangrendszerrel, illetve a kerékpárok és egyéb sporteszközök szállítására szolgáló kiegészítőkkel van felszerelve.

A Ford legmodernebb 2,0 literes EcoBlue dízelmotorja szolgál a Custom Nugget lakóautó erőforrásaként 130, valamint 170 lóerős összteljesítménnyel. Mindkét motor esetében kérhető a hatfokozatú manuális, vagy a SelectShift automata váltó. A lakókocsiban a Ford személyautókba épített számos vezetést segítő rendszert megtalálhatod, mint például a Keresztirányú Forgalomfigyelőt, a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszert, a széles látószögű tolatókamerát és az Adaptív Tempomatot.

Ford Transit Custom Nugget étkező

A Transit Customból 131 800 darabot értékesítettek 2018-ban, ezzel az európai piac legkelendőbb modelljévé vált az egy tonnás áruszállítók szegmensében. Az egyre növekvő lakóautó-kereslet fényében a Nugget most először kapható lesz Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Olaszországban és Svájcban is.

Forrás:

Ford

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban
A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel