2022. június 22. | 15:46

A fioranói tesztpályát borították fényárba a cég alapításának tiszteletére.

A Ferrari idén ünnepli fennállása 75. évfordulóját. A jeles alkalom tiszteletére az olasz cég egy látványos LED-fényshow-t készített a fioranói tesztpályán.  

Az eseményen egy Ferrari Daytona SP3 körözött a fioranói aszfaltcsíkon, miközben a több mint egymillió LED segítségével létrehozott fényjátékkal ünnepelték a vállalat alapítóját, Enzo Ferrarit. Az SP3 már csak azért is tekinthető tökéletes választásnak, mivel a cég ennek a modellnek az elkészítésével állított emléket a Ferrari dominanciájának az 1967-es Daytonai 24 órás versenyen, ahol a tűzpiros maranellói autók az első, második és harmadik helyet szerezték meg.

A lenyűgöző ünnepi esemény egyúttal új Guinness-rekordot állított fel, ugyanis a firoanói lett a világ legnagyobb LED-es megvilágítású versenypályája. Az összesen 1 039 280 darab LED-del mintegy 113 ezer négyzetméteres területet borítottak be, az összekötésükhöz pedig 88,5 kilométer hosszúságú kábelt használtak fel.

A Ferrari tavaly decemberben kezdte nagyszabású ünnepségsorozatát. Ekkor mutatták be a jeles alkalomra készített logót, amivel azon emberek előtt tiszteleg a maranellói cég, akik lehetővé tették, hogy a Ferrari eljusson idáig.

„A gyárakat emberek, gépek és épületek alkotják. Azonban a Ferrari mindenek előtt az emberekről szól” – tartotta az alapító, Enzo Ferrari.

A 75. évforduló apropóján a Modenában található Enzo Ferrari Múzeumban különleges kiállítás várja az érdeklődőket. Ez az első alkalom, hogy bárki betekinthet a kulisszák mögé és megcsodálhatja a Ferrari Classiche gyűjteményét. Ez a részleg felel a márka örökségének megóvásáért.

Az ünneplésnek azonban még távolról sincs vége. Decemberben debütál a Ferrari első SUV modellje, a Purosangue, ám szakértők arra számítanak, hogy az olaszok a jeles alkalom tiszteletére igazán nagy durranást tartogatnak egy különleges, egyedi modell formájában, mint az SP48 Unica.

Nyitókép: Pexels