Rengeteg új modellel készül a Ford!

Közzétéve:
2019-05-09, 10:39

Az amerikai gyártó már jóideje szemezget az alternatív megoldásokkal, most viszont gyakorlatban is bizonyítani kíván

Sok más típus mellett érkezik az új Puma, az Explorer, valamint egy Mustangra emlékeztető szabadidő-autó is kilátásban van a Fordnál. A vállalat ki szeretné terjeszteni a hibrid és elektromos technológiát a teljes modellválasztékra 2020-tól kezdődően. Lassacskán nem lehet majd lépést tartani bizonyos márkák újoncaival!

hibrid Ford modellek bemutatója

A tisztán elektromos Ford Focus csupán a kezdet volt az autógyártó villamosítási programjában, azt követően nem sokkal később megjelent a teljes mértékben megújult, elektromosított Mondeo-család.

A márka a napokban rengeteg új modellről tett bejelentést, ennek értelmében a csapott hátú hatchbackektől egészen a kishaszonjárművekig a teljes kínálatot hibrid- és elektromos meghajtásúra kívánja cserélni a közeljövőben.

Ford Fiesta és Ford Focus, mild hibrid meghajtással

Beharangozták, hogy a Focus és Fiesta modellek esetében egy 48V-os mild hibrid, vagyis enyhe hibrid rendszert tesznek elérhetővé, melyet a 155 lóerős, 1,0 literes Ecoboost turbós benzinmotorral hangolnak össze. A hagyományos önindító helyett egy szíjhajtású, integrált generátor (BISG) indítja be a motort, amely képes árammá alakítani a fékezés és egyenletes haladás közben többnyire kárba vesző energiát, azután visszatáplálja a lítium-ion akkupakkba. A korábbi teljesítmény növelésének érdekében a Ford feltehetőleg nagyobb turbót helyezett az erőforrásra.

mild hibrid Ford Focus és Fiesta

A BISG-nek köszönhetően a fent említett két típus esetében gyakrabban fog működésbe lépni a start-stop rendszer, így például akkor, amikor 15 km/h-s sebességről fékezik nullára az autót. A mild hibrid rendszerrel 3-8%-os fogyasztáscsökkenésre számítanak a fejlesztők. Az immáron 155 lóerős Fiesta fogyasztása gyári adatok szerint 4,7 liter, a Focusé 4,9.

Újult külsővel és innovációs technológiával érkezik a Puma

A 90-es évek egyik meghatározó járműve ezúttal a Nissan Juke és a Suzuki Vitara konkurensének ígérkezik, ugyanis nem kupé, hanem ötajtós SUV formátumban lát napvilágot. A Fiesta-architektúrára épülő modellt 2020-tól bocsátják értékesítésre, a 155 lóerős 1,0 literes Ecoboost motort is megkapja a mild hibrid hajtással. Hallani lehetett arról is, hogy a Puma leválthatja a hozzá hasonló kaliberű Ecosportot, ám az is elképzelhető, hogy mindkét típus marad a felhozatalban.

Ford Puma szabadidő-autó

Tiszteletét teszi Európában az Explorer

Az öreg kontinensen kizárólag egyféle hibrid hajtással lesz megvásárolható az Amerikában készülő gigászi terepjáró, ez pedig nem más, mint a 3,5 literes, 350 lóerős V6-os benzines turbómotor, kiegészülve egy 100 lóerős elektromotorral. Az Explorer összteljesítménye így 450 lóerőre kúszik, csúcsnyomatéka 840 Nm.

Ford Explorer

Széria felszereltségek közé fog tartozni többek között a tízfokozatú automataváltó, az összkerékhajtás, a központi differenciálzár, valamint a hétféle üzemmód.

Haszonjárműveket is villanyosít a Ford

A Focushoz és Fiestához hasonlóan mild hibrid rendszert kap, és 2,0 literes dízelmotorral egészül ki a Ford Transit, a nála egyel kisebb Transit Custom, valamint a Tourneo Custom személyszállításra alkalmas jármű is.

elektromos Ford Transit

A Transitból 2021-ben tisztán elektromos változat is érkezik, az árakat tekintve nem árt, ha lelkiekben már most elkezdenek készülni a bejelentésre az ügyfelek!

Forrás:

Kapcsolódó írások

A Ford 2 plug-in hibridet szán a kínai piacra
2017. április 07.
A Ford felfedte terveit a kínai piaccal kapcsolatban, hogy 2025-re széles palettával rendelkezzenek az elektromos, plug-in hibrid és egyéb elektromos járművekkel
Ford Focus ST
2019. április 04.
Az amerikai autógyártó fel szerette volna húzni Focus és Fiesta bestseller modelljeinek teljesítményét, ám mindezt nem nagyobb lökettérfogatú motorok beszerelésével képzelte el
Ford T-Model kisgyerekkel fotózva
2018. október 08.
Galamb József makói mérnök nagy szakmai diadala volt, amikor 1908. október 8-án kigördült az első Ford T-Model a gyár szerelőcsarnokából.
Autós képgyűjtemény 2.
2017. február 13.
Gyors válogatás az autós világból, vegyes témákban