2020. március 03. | 15:30

Az elektromos SUV Európában is kapható lesz.

A Fisker is ott lett volna a Genfi Autószalonon, amit ugyebár lefújtak a koronavírus miatt, pedig ez lehetett volna számukra a betörés az európai piacra, ugyanis az Ocean elektromos SUV-ot ezen a kontinensen is forgalmaznák. A vásárlók meggyőzésének érdekében újabb adatokat tettek közzé. A friss képek mellett végre az első videó is felkerült a netre, amelyen mozgás közben látható.

Ezeken a képsorokon úgy tűnik, hogy a zéró emissziós SUV egy Alfa Romeo Giulia társaságában látható a parmai Varano de’ Melegari versenypályán. A technikai részletek között is érdemes megemlíteni a többlépcsős hátsó felfüggesztést, amely biztosítja az egyensúlyt a sportosság és a kényelem között. Utóbbi miatt, a teljes hátsó felfüggesztést egy elkülönített alvázra szerelik, hogy csökkentsék a kabin belsejében fellépő zajt és rezgést. A sajtóközlemény megemlíti az aktív aerodinamikai előnyöket és a karosszéria felépítményének erősítéseit is.

A Fisker Ocean nem is annyira nagy, mivel a 4640 mm hosszúsága megegyezik az Audi Q5-ével és hatalmas 708 literes csomagterével igazán jól hangzik, sőt, a legjobb, hogy a hátsó ablak kinyitható az ajtó nélkül. Ez a megoldás ismerős lehet régebbi BMW-kből. Az alapverzió 300 lóerő (225 kilowatt) körül tud majd, később érkezik majd egy nagyobb teljesítményű verzió is, előbbi kevesebb mint 3 másodperc alatt eléri a 100 km/órát.

A gyártó becslése szerint az induló modell egyetlen töltéssel kb. 483 km megtételére képes, de mivel később kapja majd meg a WLTP tanúsítványát ezért ez még nem hivatalos. Annak ellenére, hogy a legtöbb részletet már nyilvánosságra hozták, a gyártásra csak 2021 negyedik negyedévébe kerül sor. Vagyis az első elkészült példányok 2022-ben kerülnek a tulajokhoz. 2027-ig pedig több mint egymillió darabot akarnak szállítani majd. Eközben már potom 250 dollárért foglalhatsz is magadnak, az USA-ban 37 499 dollártól, vagyis 11,5 millió forinttól kezdődik. Az európai árak jelenleg nem állnak rendelkezésre.