Téglafalnak csapta Tesláját a pedálokat összekeverő sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-02, 08:37

A Model 3 volánjánál ülő férfi parkolás közben vétett egy elemi hibát.

Az amerikai WMBF News beszámolójából derült ki, hogy néhány napja egy Tesla Model 3 emberi mulasztásból nekihajtott egy kisebb bevásárlóközpont oldalának. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, a becsapódás után pedig az is kiderült, hogy a Model 3 anno miért kapott maximális 5 csillagot az NHTSA (Amerikai Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala) töréstesztjén.

Tesla Model 3 a téglafalban

A téglafalba ágyazódott Model 3 miatt terelődött a villanyautósok figyelme a Dél-Karolina államban található Myrtle Beach városára (amely egyébként közkedvelt turistacélpont a napfényes tengerpartja miatt). A helyi rendőrség megerősítette, hogy a Model 3 nem az önvezető rendszer miatt szenvedett balesetet, a jármű tulajdonosa egészen egyszerűen a fékpedál helyett a „gázra” lépett rá, miközben megpróbált beállni egy parkolóhelyre.

A Tesla elég nagy lyukat ütött a téglafalban, a hatalmas rést furnérlemezekkel takarták el, de ez nyilván csak átmeneti megoldásnak jó. Szerencsére a sofőr nem sérült meg, illetve az is jó hír, hogy a vásárlóknak sem lett semmi bajuk. A pedálokat összekeverő férfi pedig önszántán kívül bebizonyította, hogy mennyire biztonságos a Model 3, amely 2018 végén az NHTSA töréstesztjén az összes kategóriában elhozta az öt csillagot (aztán az Euro NCAP töréstesztjén is jelesre vizsgázott).

Piros színű Tesla Model 3 a téglafalban

Ez az eset is bizonyítja, hogy a legkisebb figyelmetlenség is komoly kalamajkát tud okozni, hiszen hiába ment kis sebességgel a Tesla a parkolóban, gyakorlatilag mégis eltűnt a kocsi eleje, miután megpuszilta a téglafalat. Tanulság: soha ne téveszd össze a pedálokat, mert akkor könnyen úgy járhatsz, mint ez a Tesla-tulajdonos.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Kapcsolódó írások

2020. január 08.
A 2 milliárd dolláros üzem hivatalosan is megkezdte a gyártást
Tesla Model X
2019. május 21.
A legolcsóbb Tesla technikai megoldásai szállnak át a drágább modellekbe

További hírek