Több ezer e-lóerő csap össze a Hungaroringen

Közzétéve:
2019-05-24, 12:41

Az első ECO Grand Prixet június 1-én rendezik a Hungaroringen

Az Eco Grand Prix versenynaptárában a harmadik helyet kapta meg a mogyoródi pálya, ahol Június 1-én egy 9 órás endurance verseny várja az elektromobilitás iránt érdeklődőket. A rendező országok közt megtalálható Abu Dhabi, Andorra, Németország, Spanyolország, Franciaország és Ausztria is.

A futamon részt vesz többek közt Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző is. A mezőnyben a gyártók legnépszerűbb elektromos autói vonulnak fel, a Tesla Model S, a BMW i3, Nissan Leaf, Renault ZOE, Volkswagen E-Up Hyundai Kona és az Opel Ampera. A korábbi ECO Grand Prix futamokból kiindulva igazán izgalmas verseny várja a Hungaroringre kilátogatókat.

Az ecoGP résztvevői naplementében

A megmérettetés köré egy családi napot is felhúzott az esemény fő támogatója, az Allianz. A paddock területén elektromos jármű kiállítás, autószimulátorok, tesztvezetés, bemutatók és Eco GP4 KIDS verseny várja az ingyenes programra látogatókat egész nap, 8 és 18 óra között. Utóbbi délután 3 órakor veszi kezdetét, amely egyben a nap másik fő attrakciója.

AZ ECO GP és Allianz családi nap részletes programja:

08:00 - Kapunyitás, ECO GP rajt

13:00 - Divatbemutató a VIP központban

15:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság

16:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság döntő

17:00 - ECO GP futam vége

17:15 - ECO GP díjátadó ceremónia

18:00 - Kapuzárás

Az ECO GP versenysorozat támogatói érdekes programokkal várják az érdeklődőket.

Az ECO Grand Prix legfőbb partnere és támogatója az Allianz, családi nap keretében autóversenyszimulátorral és alternatív hajtású járművekkel készül. A cég érdeke a városi mobilitás legújabb fejlesztéseinek bemutatása, ez a rendezvény pedig tökéletes alkalom erre.

Tesla Model S szemből fotózva havas tájon

Az ECO GP hivatalos abroncs szponzora a Goodyear, megújult imázsában fontos szerepet kap az elektromobilitás. Ezért állt a vezető gumigyártó a Magyarországon megrendezésre kerülő száz százalékban elektromos autóverseny mögé. A standjukon kerékcsere verseny, szakmai előadások és Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző vezetéstechnikai workshopja vár.

Tesla Model X a paddockban szemből fotózva

A MOL-csoport az E.ON Groupból, HEP-ből, a Petrolból, a BMW-ből valamint a Nissanból álló konzorcium tagjaként vesz részt az EU által is támogatott NEXT-E projektben. Ennek lényege, hogy a vállalatok 2020-ra létrehoznak 222 gyors - valamint 30 ultragyors elektromos töltőből álló hálózatot, ezekből 141 kerül MOL Plugee márkanév alatt a cég töltőállomásaira. Emellett autómegosztó szolgáltatással is rendelkezik, melyben 100 elektromos autó található.

Az ecoGP Facebook eseményénél megtalálod a legfrissebb információkat.

Forrás:

ecoGP hírlevél

További autós hírek

Egy nő vesztette életét hétfőn délelőtt a 86-os főúton, ahol egy Mazda személyautó és egy kamion ütközött frontálisan – adta…

Meghalt a műszaki hibás busznak ütköző személygépkocsi utasa a vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett Noszlop és Bakonygyepes között. Az eset…

Szamarak és juhok százai akadályozták a forgalmat a romániai A2-es autópályán kedden, mivel egy pásztor az autópálya Duna-hídján terelte át…

“Az elsőnél figyeljétek a zöld lámpát a jobb szélén, bőven szabadot jelez már egy ideje, ha nem figyelek, lehet, hogy…

Dunaharasztiban az Alsó-Duna soron egy személyautó csúszott a Dunába. Szerencsére nem ült benne senki. – írja a katasztrófavédelem. A helyszínre…

Kapcsolódó írások

 téli abroncs
2018. december 13.
A Goodyear, melynek abroncsai több szakmai díjat is bezsebeltek az évek során ezúttal négy pontban szeretné ismertetni a legfontosabb tudnivalókat a téli abroncsokról.
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Volkswagen-találkozó a Hungaroringen 2018
2018. szeptember 24.
Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak