2019. május 24. | 14:41

Az első ECO Grand Prixet június 1-én rendezik a Hungaroringen

Az Eco Grand Prix versenynaptárában a harmadik helyet kapta meg a mogyoródi pálya, ahol Június 1-én egy 9 órás endurance verseny várja az elektromobilitás iránt érdeklődőket. A rendező országok közt megtalálható Abu Dhabi, Andorra, Németország, Spanyolország, Franciaország és Ausztria is.

A futamon részt vesz többek közt Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző is. A mezőnyben a gyártók legnépszerűbb elektromos autói vonulnak fel, a Tesla Model S, a BMW i3, Nissan Leaf, Renault ZOE, Volkswagen E-Up Hyundai Kona és az Opel Ampera. A korábbi ECO Grand Prix futamokból kiindulva igazán izgalmas verseny várja a Hungaroringre kilátogatókat.

A megmérettetés köré egy családi napot is felhúzott az esemény fő támogatója, az Allianz. A paddock területén elektromos jármű kiállítás, autószimulátorok, tesztvezetés, bemutatók és Eco GP4 KIDS verseny várja az ingyenes programra látogatókat egész nap, 8 és 18 óra között. Utóbbi délután 3 órakor veszi kezdetét, amely egyben a nap másik fő attrakciója.

AZ ECO GP és Allianz családi nap részletes programja:

08:00 - Kapunyitás, ECO GP rajt

13:00 - Divatbemutató a VIP központban

15:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság

16:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság döntő

17:00 - ECO GP futam vége

17:15 - ECO GP díjátadó ceremónia

18:00 - Kapuzárás

Az ECO GP versenysorozat támogatói érdekes programokkal várják az érdeklődőket.

Az ECO Grand Prix legfőbb partnere és támogatója az Allianz, családi nap keretében autóversenyszimulátorral és alternatív hajtású járművekkel készül. A cég érdeke a városi mobilitás legújabb fejlesztéseinek bemutatása, ez a rendezvény pedig tökéletes alkalom erre.

Az ECO GP hivatalos abroncs szponzora a Goodyear, megújult imázsában fontos szerepet kap az elektromobilitás. Ezért állt a vezető gumigyártó a Magyarországon megrendezésre kerülő száz százalékban elektromos autóverseny mögé. A standjukon kerékcsere verseny, szakmai előadások és Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző vezetéstechnikai workshopja vár.

A MOL-csoport az E.ON Groupból, HEP-ből, a Petrolból, a BMW-ből valamint a Nissanból álló konzorcium tagjaként vesz részt az EU által is támogatott NEXT-E projektben. Ennek lényege, hogy a vállalatok 2020-ra létrehoznak 222 gyors - valamint 30 ultragyors elektromos töltőből álló hálózatot, ezekből 141 kerül MOL Plugee márkanév alatt a cég töltőállomásaira. Emellett autómegosztó szolgáltatással is rendelkezik, melyben 100 elektromos autó található.

Az ecoGP Facebook eseményénél megtalálod a legfrissebb információkat.

ecoGP hírlevél