Több ezer e-lóerő csap össze a Hungaroringen

Közzétéve:
2019-05-24, 12:41

Az első ECO Grand Prixet június 1-én rendezik a Hungaroringen

Az Eco Grand Prix versenynaptárában a harmadik helyet kapta meg a mogyoródi pálya, ahol Június 1-én egy 9 órás endurance verseny várja az elektromobilitás iránt érdeklődőket. A rendező országok közt megtalálható Abu Dhabi, Andorra, Németország, Spanyolország, Franciaország és Ausztria is.

A futamon részt vesz többek közt Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző is. A mezőnyben a gyártók legnépszerűbb elektromos autói vonulnak fel, a Tesla Model S, a BMW i3, Nissan Leaf, Renault ZOE, Volkswagen E-Up Hyundai Kona és az Opel Ampera. A korábbi ECO Grand Prix futamokból kiindulva igazán izgalmas verseny várja a Hungaroringre kilátogatókat.

Az ecoGP résztvevői naplementében

A megmérettetés köré egy családi napot is felhúzott az esemény fő támogatója, az Allianz. A paddock területén elektromos jármű kiállítás, autószimulátorok, tesztvezetés, bemutatók és Eco GP4 KIDS verseny várja az ingyenes programra látogatókat egész nap, 8 és 18 óra között. Utóbbi délután 3 órakor veszi kezdetét, amely egyben a nap másik fő attrakciója.

AZ ECO GP és Allianz családi nap részletes programja:

08:00 - Kapunyitás, ECO GP rajt

13:00 - Divatbemutató a VIP központban

15:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság

16:00 - ECO GP 4KIDS bajnokság döntő

17:00 - ECO GP futam vége

17:15 - ECO GP díjátadó ceremónia

18:00 - Kapuzárás

Az ECO GP versenysorozat támogatói érdekes programokkal várják az érdeklődőket.

Az ECO Grand Prix legfőbb partnere és támogatója az Allianz, családi nap keretében autóversenyszimulátorral és alternatív hajtású járművekkel készül. A cég érdeke a városi mobilitás legújabb fejlesztéseinek bemutatása, ez a rendezvény pedig tökéletes alkalom erre.

Tesla Model S szemből fotózva havas tájon

Az ECO GP hivatalos abroncs szponzora a Goodyear, megújult imázsában fontos szerepet kap az elektromobilitás. Ezért állt a vezető gumigyártó a Magyarországon megrendezésre kerülő száz százalékban elektromos autóverseny mögé. A standjukon kerékcsere verseny, szakmai előadások és Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző vezetéstechnikai workshopja vár.

Tesla Model X a paddockban szemből fotózva

A MOL-csoport az E.ON Groupból, HEP-ből, a Petrolból, a BMW-ből valamint a Nissanból álló konzorcium tagjaként vesz részt az EU által is támogatott NEXT-E projektben. Ennek lényege, hogy a vállalatok 2020-ra létrehoznak 222 gyors - valamint 30 ultragyors elektromos töltőből álló hálózatot, ezekből 141 kerül MOL Plugee márkanév alatt a cég töltőállomásaira. Emellett autómegosztó szolgáltatással is rendelkezik, melyben 100 elektromos autó található.

Az ecoGP Facebook eseményénél megtalálod a legfrissebb információkat.

Forrás:

ecoGP hírlevél

További autós hírek

Egy egyszerű balra kanyarodásnak indult, aztán… Beakadt a kormány fogasléc? Megszédült a sofőr? Az autóvezető hirtelen rájött, hogy gyalogos? Várjuk a megfejtéseket kommentben…...

Október 20-án, vasárnap vadgázolás történt az M3-ason, a kisbagi pihenőnél. A gázolónak hatalmas szerencséje volt, hogy ennyivel megúszta!Írt néhány sort az esetről: “Sziasztok!Én...

Olvasónk András küldte nekünk a felvételt. Annyit írt hozzá: Dunaharasztin az 51-esen készült a felvétel tegnap este. Még a lovas nézett rám csúnyán...

Meglepő tartalomra hívta fel a figyelmünket olvasónk. Egy 14 éves kissrác (Matesz), állítása szerint magánterületen készít videókat a YouTube-ra “Tanuljatok velem autót vezetni”...

Nehéz magasabb szintű összhangot elképzelni a forgalomban annál, mint amit a Kerepesi úton az Arána előtt produkált az élet. Kinyílt, vagy nyitva maradhatott...

Kapcsolódó írások

 téli abroncs
2018. december 13.
A Goodyear, melynek abroncsai több szakmai díjat is bezsebeltek az évek során ezúttal négy pontban szeretné ismertetni a legfontosabb tudnivalókat a téli abroncsokról.
Hétvégi versenyek: Szoros F1-es befutó, helycsere a Moto GP összetettben
2017. augusztus 28.
A Forma-1-es Belga Nagydíj kiélezett csatát hozott Vettel és Hamilton között. A Moto GP Silverstone-ban megrendezett futama után helycsere történt az összetettben.
Hungaroring WTCR 2018 - GALÉRIA
2018. április 30.
37 kép arról, milyen is volt a hétvégi WTCR a Hungaroringen!
Volkswagen-találkozó a Hungaroringen 2018
2018. szeptember 24.
Idén is rengeteg átépített autó gyűlt össze a Hungaroringen, ráadásul különleges, gyári példányokat is megmutattak