2021. október 21. | 11:10

A sportautóból csupán 210 darab készült, és az órája mindössze 99 kilométert mutatott.

Toto Wolff, a Mercedes Forma-1-es csapatának vezetője a napokban megvált autógyűjteményének egyik különösen ritka darabjától.

Egy limitált szériás Ferrari megvásárlása nem mindenkinek adatik meg. Különösképp, ha az autót épp a Mercedes, a maranellói gyártó F1-es riválisának csapatfőnöke kínálja eladásra. A LaFerrari Apertából mindössze 210 darabot gyártottak, és újonnan 1,6 millió eurót (aktuális árfolyamon 581 millió forint) kellett fizetni érte. Ráadásul Wolff autója még bejáratós volt, hiszen az órája mindössze 99 kilométert mutatott, ami érthető is, hiszen bizonyára nem vette volna ki jól magát, ha az osztrák szakembert egy tűzpiros Ferrariban látják.

Az értékesítést a kimondottan egzotikus autók eladásával foglalkozó brit szakértő, Tom Hartley Jr. cége intézte. Természetesen hétpecsétes titokként kezelik, hogy az új tulaj mennyit fizetett a Wolff aláírásával ellátott, gyűjtői darabért. Ha megnézzük, hogy a közelmúltban egy aukción például 10 millió dollárt is hajlandóak voltak kicsengetni egy Apertáért, végül Wolff kezét bizonyára szép summa üthette.

Az Aperta a LaFerrari nyitott tetős változata. Az autóban egy 6,3 literes, V12-es motor dolgozik, melyhez egy 120 kilowatt teljesítményű villanymotort csatlakoztattak. Így a hibrid sportautó 963 lóerő és 900 newtonméter leadására képes, a 0-100-as sprintet kevesebb mint 3 másodperc alatt futja, a végsebessége pedig 350 kilométer/óra.

Nemrég Sebastian Vettel is megvált a saját autógyűjteményében található nyolc darab Ferraritól azt követően, hogy a maranellói gyártó F1-es csapatából átigazolt az Aston Martin kötelékébe.

Prémium sportautót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!