F1: Vettel leszámol a Ferraris múlttal – eladja különleges gyűjteményét

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2021-02-18, 11:20

A kollekcióban egészen különleges darabok is helyet kaptak.

Az olasz csapat még tavaly elején jelentette be teljesen váratlanul, hogy biztosan nem fog hosszabbítani Sebastian Vettellel, aki így egy időre ülés nélkül maradt. Sok kérdés lógott a levegőben, hiszen még a visszavonulás lehetősége is felmerült. A négyszeres világbajnok neve felmerült a Mercedes és a Red Bull háza táján is, de aztán mégis a Racing Pointból átalakuló Aston Martin lett a befutó.

Sebastian Vettel, egy Ferrarival egy olasz kereskedésnél bemutatkozása után

Vettel egész évben szenvedett a Ferrari SF1000 kódjelű autójával, amelynek gyenge volt a motorja, csapnivaló volt az aerodinamikája és egyáltalán nem a világbajnok vezetési stílusára volt állítva. Mindkét fél számára egy hihetetlen nagy felüdülés volt az Abu Dhabi Nagydíj, ahol véget ért a szenvedés.

Azóta Sebastian Vettel kipihente a Ferrarinál eltöltött 5 év fáradalmait, hogy aztán új kihívásokat találjon az Aston Martin csapatánál. A munkának már neki is állt, és habár elsőként inkább a haja váltotta ki a sajtó érdeklődését, a mérnököknek már most tudott sok újat mondani, ami nagyon sokat jelenthet a csapat számára.

Most pedig lecseréli az autókollekciójának egy részét, hiszen megválik többek között nyolc Ferrarijától  is. Persze többen találgatják, hogy vajon ez a megkeseredés-e az olasz márkával szemben, vagy esetleg a bosszú? Szerintem azonban csak egy egyszerű kollekció frissítés áll a háttérben.

Sebastian Vettel egy városban egy Ferrarival

Sebastian Vettel egy brit autókereskedőnél igyekszik túladni a modelleken. Nyolcból kettő már el is kelt, méghozzá egy 2016-os LaFerrari és egy 1996-os Ferrari F50-es. Ami még elérhető, az egy 2016-os Ferrari F12TDF, egy 2015-ös Ferrari 458 Speciale, egy 2009-es Mercedes-Benz SL65 AMG, egy 2010-es Mercedes SLS AMG és egy 2002-es BMW Z8 Roadster.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Sebastian Vettel egy futam után
2020. szeptember 10.
A német négyszeres világbajnok jövője sokáig kérdéses volt. Felmerült a neve a Mercedes kapcsán is, sokan pedig tudni vélték, hogy abbahagyja a versenyzést.
Sebastian Vettel
2020. július 15.
Erősödnek a bokszutcai pletykák a négyszeres világbajnok körül.

További hírek