Az olasz csapat még tavaly elején jelentette be teljesen váratlanul, hogy biztosan nem fog hosszabbítani Sebastian Vettellel, aki így egy időre ülés nélkül maradt. Sok kérdés lógott a levegőben, hiszen még a visszavonulás lehetősége is felmerült. A négyszeres világbajnok neve felmerült a Mercedes és a Red Bull háza táján is, de aztán mégis a Racing Pointból átalakuló Aston Martin lett a befutó.

Sebastian Vettel, egy Ferrarival egy olasz kereskedésnél bemutatkozása után

Vettel egész évben szenvedett a Ferrari SF1000 kódjelű autójával, amelynek gyenge volt a motorja, csapnivaló volt az aerodinamikája és egyáltalán nem a világbajnok vezetési stílusára volt állítva. Mindkét fél számára egy hihetetlen nagy felüdülés volt az Abu Dhabi Nagydíj, ahol véget ért a szenvedés.

Azóta Sebastian Vettel kipihente a Ferrarinál eltöltött 5 év fáradalmait, hogy aztán új kihívásokat találjon az Aston Martin csapatánál. A munkának már neki is állt, és habár elsőként inkább a haja váltotta ki a sajtó érdeklődését, a mérnököknek már most tudott sok újat mondani, ami nagyon sokat jelenthet a csapat számára.

Most pedig lecseréli az autókollekciójának egy részét, hiszen megválik többek között nyolc Ferrarijától  is. Persze többen találgatják, hogy vajon ez a megkeseredés-e az olasz márkával szemben, vagy esetleg a bosszú? Szerintem azonban csak egy egyszerű kollekció frissítés áll a háttérben.

Sebastian Vettel egy városban egy Ferrarival

Sebastian Vettel egy brit autókereskedőnél igyekszik túladni a modelleken. Nyolcból kettő már el is kelt, méghozzá egy 2016-os LaFerrari és egy 1996-os Ferrari F50-es. Ami még elérhető, az egy 2016-os Ferrari F12TDF, egy 2015-ös Ferrari 458 Speciale, egy 2009-es Mercedes-Benz SL65 AMG, egy 2010-es Mercedes SLS AMG és egy 2002-es BMW Z8 Roadster.