Újabb dízelbotrány pattanhat ki a Mitsubishi főszereplésével

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-23, 10:55

A frankfurti ügyészség robbantotta a bombát.

Vizsgálatot indított a Mitsubishi ellen a frankfurti ügyészség, miután felmerült annak a gyanúja, hogy a japán vállalat csaló szoftverrel manipulálta a károsanyag-kibocsátási adatokat azoknál a dízelautóknál, amelyek nem is olyan régen kerültek forgalomba és a híres három gyémántos címert viselik.

Az ügyészség célkeresztjébe a 2014 után gyártott 1,6 és 2,2 literes négyhengeres dízel erőforrások kerültek. Az ilyen motorral rendelkező autók tulajdonosainak minél előbb fel kell venniük a kapcsolatot a rendőrséggel, ez volt a német hatóságok kérése.

A Mitsubishi logója szemből

A Mitsubishi Motors szóvivője szerdán megerősítette, hogy a rendőrök rajtaütöttek a Mitsubishi német márkakereskedésein. A rendőrök a vállalat Németországban található kutatási és fejlesztési létesítményeibe is ellátogattak. De ennyivel nem érték be a nyomozók, akik a razzia során az autóalkatrészek gyártásával foglalkozó japán Denso létesítményeit is felkeresték.

A hír megjelenése után a Mitsubishi részvényei visszaestek a tokiói tőzsdén. Kérdés, hogy ez a botrány milyen folyamatokat fog elindítani a Renault–Nissan–Mitsubishi szövetség háza táján, amely nem most éli a legszebb napjait.

További érdekes autós hírekért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Volkswagen kettősadagolású dízelrendszerének bemutatása, digitális képen egy Golffal
2020. február 03.
Visszatérnek a TDI Volkswagenek a piacra, és állítólag minden normának megfelelnek, sőt!
Hyundai által kifejlesztett dízelmotor
2021. január 18.
A benzinmotorok azonban továbbra is fontosak a dél-koreai autógyártó számára.

További hírek