Úttalan utakra: Lamborghini Huracán 'Sterrato'

Közzétéve:
2019-06-07, 09:54

Ez a megemelt hasmagassággal rendelkező Lambo még a körúti kátyúkkal is megbirkózna, kár, hogy egyelőre még csak koncepció

Lamborghini Huracán Sterrato egy tökéletes járgány lehet a modern világ viszontagságai ellen, legalábbis az első benyomások alapján. A megemelt karosszériához terepre optimalizált felfüggesztés és kerekek csatlakoznak.

Nem mondom, hogy elindulnék vele a WRC Szardíniai fordulóján, ahol ugratók, vízátfolyások és kisebb sziklák nehezítik a terepet. A felfüggesztés nem bírná ki szerintem.

Az olasz gyártó a Huracán Evo és az Urus közé pozícionálná ezt a Huracán 'Sterrato' koncepciót, ezzel áthidalva a szuperautók és az SUV közti szakadékot.

A Huracán Evo, a Lamborghini Huracán 'Sterrato' és a Lamborghini Urus egymás mellett

Az aktuális Huracán Evo erőforrását használta a Lamborghini, vagyis az 5,2 literes, 640 lóerős V10-es szívómotor dorombol a motorháztető alatt. Az alapból áthozták továbbá az összkerékhajtást és az összkerék-kormányzást.

 Áthangolták az elektronikus lengéscsillapítást vezérlő rendszert, amely így a laza terepen is elboldogul nem csak az egyenletes, tapadós aszfalton. Ebben pedig az Urust vették górcső alá. Az LDVI rendszer (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) fokozott hátsó kerék meghajtást tesz lehetővé, ami nagyobb nyomatékot eredményez így szívesen megy keresztbe is.

Lamborghini Huracán 'Sterrato' hátulról

A Lamborghini Huracán 'Sterrato' hasmagasságát pontosan 47 milliméterrel emelték meg, elöl és hátul egyaránt 30 milliméterrel szélesítették ki a kerékjáratot és a nyomtávot, hogy a 20 colos ballonos gumik elférjenek alatta. A nagyobb oldalfalú gumik jobban helyt állnak a terepen, illetve javítanak a rugózáson, amit esetleg a felfüggesztés nem tenne meg.

Több védőlemezeket is szereltek a karosszéria alá, a hátsó diffúzorként is funkcionál, míg az első egy légbeömlő keretét adja, na meg felfogja a köveket, már amennyire tudja. A kerékjárati íveket szénszálas ötvözettel toldották meg. Valamint az orrán elhelyezett két LED csík még morcosabbá teszi a terep Lambót.

Lamborghini Huracán 'Sterrato' szemből drift közben

A belsejéről sajnos nem láttam még képet, de feltételezem, hogy titánium bukókeret, Alcantara, legalább négy-, ha nem hatpontos biztonsági övek és kagylóülésektől lesz teljes a

Huracán 'Sterrato'  off-road csomagja.

"A Lamborghini tervező és dizájn csapatai folyamatosan kutatják az új és váratlan  lehetőségeket, illetve megoldásokat" - mondta a Lambo technikai főnöke, Maurizio Reggiani.

Forrás:

További autós hírek

“Nem mindennapi lélekjelenlét kellett annak az autósnak ahhoz, hogy megakadályozzon egy gázolást. A férfi szerda éjjel sétált a forgalommal szemben…

Intézkedéscsomagot tett le a  miniszterelnök és a kormány asztalára Lázár János, a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos, amiben többek között…

Ezen pörög a Net 3 napja! Azt fejtegetitek ki volt a hibás. A fő kérdés, hogy itt van-e 2 párhuzamos…

A tegnapi cikkünkre hatással küldte el nekünk ezt a videót olvasónk. Ezúttal a belső sávban, szintén az M3-ason, a betonterelő…

Életét vesztette a Csobánkánál történt balesetben megsérült gyermek – írja a police.hu.  Ahogy arról mi is beszámoltunk, eddig tisztázatlan okból…

Kapcsolódó írások

A Lamborghini Huracán Evo szemből fotózva
2019. november 13.
A 2021-ben érkező Lamborghini Huracánban már nem egy V10-es visít majd.
Lamborghini Huracan terepre? 4 őrületes látványterv!
2017. szeptember 04.
Őrültség lenne, ha egyszer tényleg kigurulna a gyárból egy olyan Lamborghini Huracan, ami Olaszország legsilányabb útjain is boldogulna?
Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 leggyorsabb utcai autó a Ringen
2017. április 26.
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a Zöld Pokollal, a világ egyik leghíresebb versenypályájával. A gyártók számára is releváns a Nordschleife, ugyanis minden valamire való autó fut egy gyorskört itt.