Világverő elektromos szuperautó várható a Porschétól?

Ujj Péter újságíró
Közzétéve:
2019-09-16, 11:34

A Porsche és a Rimac még szorosabbra fűzte kapcsolatát. A cél pedig nem lehet más, mint egy minden konkurensnél gyorsabb elektromos sportautó kifejlesztése.

Pörögnek az események a Porschénál. Tavaly bejelentették, hogy 10 %-os részesedést vásároltak a horvát Rimacban, amely elektromos autókhoz fejleszt alkatrészeket, sőt az utóbbi években saját szuperautóval is jelentkeztek. De nem akármilyennel, hanem olyannal, ami 400 km/h fölött is repeszthet, közel 1 900 lóerőt teljesít, miközben egy feltöltéssel akár 650 km-t is elmegy.

Porsche-Rimac elektromos szuperautó számítógépes grafika
Ez egy számítógépes grafika, melyen a 2018-ban bemutatott Rimac C_two-ból készítettek egy Porsche emblémás szuperautót

Nem csoda, hogy a németek érdeklődését felkeltették, akik éppen csak bemutatták az első elektromos sportautójukat, a Porsche Taycant, máris újabb bejelentéssel lepték meg a világot: 10 %-os részesedésüket a napokban 15,5 %-ra növelték a Rimacban. A Frankfurti Autószalonon a Porsche elektromos autók fejlesztéséért felelős részlegének főnökét kérdezték a tranzakcióval kapcsolatban:

„Célunk, mint mindig, a legsportosabb autó kifejlesztése függetlenül attól, hogy épp milyen szegmensről beszélünk. Biztos vagyok abban, hogy az akkumulátor technológiában hatalmas fejlődés várható a következő években és határozottan kijelenthetem, hogy dolgozunk egy Porsche szuperautón, de egyelőre nem tudom, hogy mikor érkezik és pontosan milyen hajtással. Elképzelhető, hogy teljesen elektromos lesz, de az is lehet, hogy hibrid” – nyilatkozta Dr. Stefan Weckbach.

Rimac C_two elektromos szuperautó
És íme a Rimac C-two hátulról. A horvátok által fejlesztett elektromos sportautó 2020-tól lesz elérhető és az alapjául szolgálhat a Porsche hasonló kvalitású autójának is

Nem kérdés, hogy a Porsche méltó kíván maradni hírnevéhez a hamarosan beköszöntő, elektromos autók uralta korszakban is. Ehhez minden eszközt megragadnak, és ha egy horvát autóépítő manufaktúrával kell együttműködniük, akkor ettől sem riadnak vissza. Egy biztos, a következő években sorra bukkannak majd fel az ezer vagy kétezer lőerős hibrid- illetve elektromos szuperautók, gondolj csak a Mercedes-AMG One-ra, a Pininfarina Battistára vagy a Lotus Evijára. A Porschénak tehát mindent be kell vetnie, ha a topon akar maradni.

De addig is, nézd meg az alábbi videót, amely a napokban a Frankfurti Autószalonon bemutatkozott Porsche Taycanról, a márka első elektromos sportautójáról készült:

Kapcsolódó írások

2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
A Porsche bevásárolta magát a horvát Rimac-ba
2018. június 22.
A Porsche megvásárolta a horvát manufaktúra, a Rimac cég 10%-át.

További hírek