A Volkswagennél az Audi halad a legjobban az önvezető autók fejlesztésével

Közzétéve:
2018-12-30, 01:23

Ma már szinte minden gyártó próbálkozik az önvezető autók megalkotásával, de az utcai változatokra még várni kell. A VW csoporton belül jelenleg az Audi halad a legjobban az okosautók fejlesztésével.

Az Audi másfél évvel ezelőtt megalapította az AID, vagyis az Autonomous Intelligent Driving nevű leányvállalatát. Az újonnan alapított cég célja, hogy ki- és továbbfejlessze a jövő önvezető rendszereit. A feladatok magukba foglalják a software-ek, hardware-ek, térképek és kalibráló egységek finomítását.

Audi iroda, épület, elölnézet, homlokzat, Audi logo

A csapat élére az Audi Karlheinz Wurmot állította. Korábban a Microsoftnál dolgozott, nevéhez fűződik a Skype tömegekhez való eljuttatása. 12 évnyi fejlesztés után úgy érezte, ideje lenne valami újba kezdeni, így kapott is a német óriás nyújtotta lehetőségen.

Hozzá tette, hogy a mai technológia segítségével ütemesen lehet haladni az autonóm rendszerek fejlesztésével, ami 10 évvel ezelőtt még biztosan lehetetlen lett volna. Wurm szerint az önműködő „közlekedés” számtalan pozitív változást fog hozni a városi létbe. Ilyen például az idősebb korosztály és a fiatalok szállításának biztonságosabbá válása, vagy a dugóban töltött idő radikális csökkenése.

Audi AID, önvezető autók, szerkesztett grafikus kép, oldalnézet

Az AID szeretné, hogy 2021-re már létezzenek 100%-ban önjáró autók, amelyek közúti forgalomban is közlekedhetnek. Ezt a célt rajta kívül többen is szeretnék megvalósítani. A General Motors 2019-ben egy flottányi önvezető autót szándékozik bemutatni, amiket ride-sharing keretein belül lehetne bérelni.

Mindezek ellenére nagyon is valószínű, hogy még egy jó darabig nem lehet majd teljes mértékben autonóm autót vásárolni. Számtalan szabályozásnak kell megfelelni és jelen pillanatban az időjárás is komoly kockázatot jelent. 

Az Audi jó úton halad az AID munkásságával, de az anyavállalat sem tétlenkedik. A Volkswagen társult a Baidu önvezető autókkal foglalkozó programjához. A GM-hez hasonlóan ő is ride-sharingen töri a fejét, annyi különbséggel, hogy 2022-re időzítené és Izraelben jelenne meg.

Audi AID önvezető autó, elektromos autó, szürke, oldalnézet, jobbról

Forrás:

További autós hírek

Olvasónk, Nándi az ötödik autóig bírta, aztán dudálni és káromkodni kezdett autóstársainak, hogy ugyan engedjék már el az átkelni szándékozó gyalogost a gyalogátkelőn....

Kemény képsorokat kaptunk olvasónktól. A baleset ma, 2019.10.18-án, fél 6 előtt történt, a 13. kerületben, a Róbert Károly körúton Tanulságosnak gondoljuk az esetet...

Egy vonatsínen ragadt autóból az utolsó pillanatban rángatta ki a sofőrt egy rendőr Utahban szerdán írja a hvg.hu Ruben Correa rendőrjárőr kapott arról...

38 autót ellenőriztek a rendőrök Düsseldorf környékén. Az ellenőrzés során találtak egy arany színű fóliával burkolt BMW X5-öst is. Hát…ízlések és pofonok, de…...

A paksi rendőrök a 6-os főút 87-es kilométerszelvényénél ellenőrizték a pótkocsis gépkocsikat és néhány óra alatt több túlsúlyos járműszerelvény vezetőjével szemben is intézkedtek....

Kapcsolódó írások

VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
BME önvezető Smartja hátulról
2019. március 13.
A tököli reptéren vettünk részt egy kutatási projekt sajtónapján
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A Samsung önvezető autót fog tesztelni
2017. május 04.
A koreai infrastruktúráért és közlekedésért felelős minisztérium engedélyt adott a Samsungnak, hogy elkezdhesse az önvezető autó rendszerét tesztelni