2020-ban bemutatkozik az Audi legkisebb elektromos SUV-ja

Frissítve:
2016-12-01, 11:38

Az Audi 2025-ig 12 elektromos modellt fog piacra dobni, az elsők között lesz a 2020-as kistermetű SUV is

Az Audi kompakt elektromos autójának véglegesített tanulmánya 2019 elején fog bemutatkozni. Várhatóan az E-tron GT-vel egy időben fog gyártósorra kerülni. Megjelenésének legfőbb indoka, hogy a Volkswagen Csoport ki akarja terjeszteni hatalmát az elektromos autók világában.

Volkswagen SEDRIC tanulmányautó, animált kép, sárga, elölnézet, balról

Erre talán a 2017-es Genfi autószalonon bemutatott Volkswagen SEDRIC tanulmányautó a legjobb példa, ami nem csak 100%-ban áram üzemű, de teljesen mértékben önvezető is. A négykarikás leányvállalat az új modellt a Q2 és a Q3 közé helyezi. Ára 10,5 millió forint környékéről indul. 

2019 Audi E - tron, SUV, kék, oldalnézet, jobbról

Sorozatgyártása 2021-re várható, a német cég számításai szerint a legkeresettebb elektromos modellje lesz. A keresett típusok közé tartozik az E-tron, E-tron Sportback és a nemrégiben megjelent tanulmány, az E-tron GT. 

2019 Audi elektromos SUV, kék, töltő, oldalnézet, balról

Marc Lichter, az Audi formatervezéséért felelős igazgató elismerte, hogy a jelenleg meg nem nevezett modell sokban hasonlítani fog az utóbb említett típusra. Képi bizonyíték hiányában kénytelenek vagyunk Lichter szavára hagyatkozni. Az anonim Audi a vállalat MEB platformjára fog épülni, míg az E - tron a Porsche Taycan EV-vel fog osztozni a J1-es alapon. 

Audi E – tron, elektromos SUV, kék, oldalnézet, hátulról, jobbról

Az MEB hasznos lesz a kistermetű SUV esetében, mivel így olcsóbb és fürgébb lesz a vele szemben felsorakoztatott elektromos testvéreinél. Ezt az alapot a Volkswagen konszern nem csak saját, de a Škoda és a Seat áramüzemű kivitelei esetén is alkalmazza.

Az Audi számításai szerint 2025-re 12 elektromos modellje lesz a már megjelent variánsokon kívül! Ezek közül 5 biztosan SUV lesz.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
VW Up! méretű elektromos autóval villant az Audi
2017. június 02.
Az németek 2021-re tervezik az önvezető, e-Tron rendszerrel ellátott kisautójuk piacra dobását. Vajon ez lesz a valaha készült legkisebb Audi?
A német birodalom visszavág, avagy az E-TRON-ok harca
2018. április 25.
Szinte már minden autógyártónak  kötelező Hibrid, de még inkább a jövőbe mutatóan tisztán elektromos hajtású típusokat fejleszteni és piacra dobni. De az egyre növekvő konkurenciaharc vajon adott elég időt az Audinak?
ICE, HEV, PHEV és BEV
2018. június 05.
Nem, nem kapok éppen stroke-t viszont tudom, hogy sokan olvastok angol nyelvű cikkeket is, itt egy kis segítség, hogy mi mit jelent.