2023. május 20. | 09:50

Bár külsőre nem úgy tűnik, de ez a Passat egy tiszteletreméltó gépállat. Egy olyan autót mutatunk be, ami ma még meg-megjelenik az utcán és elérhető, de várhatóan évek múlva felbecsülhetetlen, keresett gyűjtői darab lesz.

Bár a hagyományos Passatokért nem tudok lelkesedni, értem azokat, akik szeretik. Kényelmes, sok van belőle és relatíve egy megbízható autó. Az utcán a legtöbb 1,9-es vagy 2,0-es dízel, esetleg valami turbós benzines, de ha a katalógust nézzük egy modell kiemelkedik. Nem, nem külsőre, mert kívülről alig jelzi egy két apróság a gonosz eljövetelét. A motorháztetőt felpattintva, vagy ami még jobb, az autót beindítva tárul elénk, miről is szól az R36.

vw passat variant vr6

A technika adott, ilyen teljesítmény még az összkerékhajtással sem játék, de éppen ezért annyira szórakoztató. Most, hogy eltelt 10 év és még mindig nem hullott szét a nagy részük, van némi remény, hogy ez az autó még hosszú évekig velünk marad. Sőt, ha elég idő eltelik, klasszikussá érik és óvott polcdísz lehet belőle. Éppen ezért gondoltuk jó kezdésnek Future Classics sorozatunk bevezető autójának, tökéletesen példázza, miről is fog ez szólni. De ha még mindig nem tiszta, hogy miről beszélek, akkor csak nézd meg a videót és garantálom, hogy elfognak az érzelmek.