2021. november 19. | 20:31

Ennyit tudsz spórolni a Suzuki hibrid modelljeivel, ha tudatosan használod őket.

Az egyre szigorodó károsanyag-kibocsátási normák és az új autók fogyasztásának optimalizálása a Suzukit is arra ösztönözték, hogy tisztán benzines modelljeiket hibrid autókra cseréljék. 2021-től a lágy hibridtől kezdve a hibriden át már elektromos hálózatról tölthető hibridet is kínálnak. Videónkból az is kiderül, hogy miért számít sokat a visszatermelt energia, elektromos hálózatról tölthető hibridnél pedig a rendszeres töltés.

suzuki hibrid teszt

A 48 Voltos technológiával szerelt lágy hibrid Vitara továbbra a legelérhetőbb Suzuki, melyet kedvezményesen most 5 810 000 forintos listaáron kínálnak. A turbós benzinmotor mellé integrált indítómotornak (ISG) köszönhetően 11%-os üzemanyag-megtakarítás érhető el, sőt plusz 53 Nm-es nyomaték segíti a benzinmotort, kompenzálva a gyorsítási folyamat során fellépő késleltetett motorválaszt és csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

suzuki hibrid teszt

A hibrid Swace ugyan 8 440 000 forinttól indul, cserébe viszont jobban fogyaszt. A kombi karosszériakivitel a hátsó sorban is bőséges helyet kínál, sőt a csomagtér 596 literes méretével a Suzuki modellpalettájának legnagyobbika, a hátsó üléssor lehajtásával pedig 1232 liter pakolóhelyet nyerhetünk. Az 1,8 literes szívó benzinmotort a hibrid hajtáshoz tervezték, az álló helyzeti elindulásokat elektromosan oldja meg többnyire az autó, ha pedig elértük a kívánt sebességet a benzinmotort kímélő üzemben, kvázi a kívánt sebesség megtartásához használhatjuk az üzemanyag-takarékosság és alacsony károsanyag-kibocsátás jegyében.

suzuki hibrid teszt

Az elektromos hálózatról tölthető Suzuki Acrosst 19 300 000 forinttól lehet megvásárolni, azonban rendszeres töltés mellett szinte csak az áramhasználatot kell fizetni, hiszen a zöld rendszámos autó 70-75 kilométeres tisztán elektromos hatótávra képes. A motorháztető alatt egy 2,5 literes, négyhengeres szívó benzinmotor kap helyet 184 lóerővel és 227 Nm-es nyomatékkal, ez mellé mindkét tengelyen elhelyeztek 1-1 villanymotort, így a rendszer összteljesítménye 306 lóerő.

suzuki hibrid teszt

Minden Suzuki-modellre érvényes a Hybrid Pro+ 3+7 év garancia, amely az általános 3 év jótállás felett tovább 7 évre (vagy 200 000 km-ig) magában foglalja a garanciát a motor, (Vitara esetén a turbó), az elektromotor, a sebességváltó vagy a hibrid rendszerelemeire. A Suzuki most 1 millió forintos árkedvezményt ad a hibrid modellekre, plusz a Preferencia Program keretein belül a futamidő végén keletkező beszámítási különbözetet a következő ügyletben önerőként használhatjuk fel, így akár futamidőtől függően 3-5 évente választhatunk egy új Suzuki gépjárművet.