Az új Suzuki S-Cross mai értelemben SUV vagy talán városi crossover, de a lényeg, hogy egy határozottan jó autó. Kényelmes, a csúcsváltozat kényeztetően jól felszerelt és ma már alap a hibrid rendszer, mint a Jimny kivételével minden új Suzukiban. Emellett még ott az AllGrip összkerékhajtás, mint rendelhető extra, de mire is vesszük ezt pontosan? Ennek jártunk utána.

Bár a hasmagasság csökkent az évek alatt, a forma is egyre inkább utcai autóra a hajaz és a futómű is ott érzi jól magát, ezek ellenére sem rossz terepen az S-Cross. Én lepődtem meg a legjobban, hogy milyen homokfalakon rángatta fel magát, vagy milyen helyzetekből húzta ki a pici villanymotor és az 1,4-es turbómotor. Ezek így ketten nagyon jó párost alkotnak, a villanymotor finomítja a váltást és nyomatékkal támogat, és mi kell legjobban a terepjáráshoz? Hát nyomaték.

Dettó ugyanaz a rendszer, amit tavaly már a Vitarában is kipróbálhattunk, beleértve a hajtást, de most nem hó-jég páros tette próbára a számítógép vezérelt összkereket, hanem néhány meredekebb fal, homokos utak és a személyes kedvencem, a sóder - ahol várhatóan a legtöbbet fut majd. Fantasztikus volt vele tempóval venni a kanyart murván, finoman meglengetve a seggét, de az elektronika azonnal kapcsolt és úgy rakott helyre az AllGrip, hogy még most is büntiben vagyok.

Az ősterepjárósok tegyék le a vasvillát, az S-Cross természetesen nem a nagybetűs mindenhol elmegyek terepjáró, viszont jobb kompromisszumot nem tudok elképzelni. A mindennapokban remek autó és nem jön zavarba, ha fel kell mászni a szőlészetbe az őszi trutyi idején. Ezért a kényelemért jelenleg 9,9 millió forintot kérnek, de akkor a miénk minden földi jó, amit csak el tudunk képzelni egy ilyen autóban - az indulóár olyan 7,1 millió körül van. Persze ekkor még képbe sem jöttek a most futó kedvezmények és a 3+7 éves garancia, tehát én azt mondom, hogy az új S-Cross egy elég ütős ajánlat jelenleg az újautó piacon.