2022. március 17. | 13:49

Nagyon komoly teljesítményre lesz képes az i7.

Az új 7-es BMW legerősebb változata az i7 EV lesz, amely több mint 600 lóerővel érkezik Oliver Zipse vezérigazgató elmondása szerint. A teljesen elektromos kivitel tehát nagyobb teljesítményt kínál majd, mint a plug-in hibrid, a benzines és a dízel változatok.

A német autógyártó következő zászlóshajóját az áprilisi Pekingi Autókiállításon mutatják be, jelezte Zipse a BMW-csoport éves sajtótájékoztatóján. A hagyományos hajtáslánccal szerelt változatok új motorokat kapnak, amelyeket az Euro 7-es környezetvédelmi előírásoknak való megfelelés érdekében fejlesztettek ki, és amelyeket várhatóan idén júliusban prezentálnak, tette hozzá Zipse.

Az új modell már az előgyártás fázisában van, és a tervek szerint 2022 végén kezdődhetnek meg az első leszállítások. Szerdán az autógyártó megvillantotta az orr-részt, az már látszik, hogy az újdonság nagy vesékkel toppan be az újautó-piacra.

Az új 7-es BMW orr-része
Fotó: BMW

A jármű egyik nagy különlegessége a BMW Theatre Screen: ez egy 31 hüvelyk átmérőjű, 8K felbontású képernyő, amely páratlan moziélményt kínál a hátul helyet foglaló utasoknak.

BMW Theatre Screen
BMW Theatre Screen (Fotó: BMW)

Az új 7-es sorozat a bevezetéskor úgynevezett „Level 2 plus” vezetőtámogató funkciókat kínál majd. A BMW szerint a későbbiekben az önvezetés harmadik szintje is elérhetővé válik, ott már a sofőrnek elvileg nem is kell a kormánykeréken tartania a kezét elővigyázatosságból.