csütörtök - 2023. március 23.
2.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 609 Ft
100 651 Ft
D 618 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Egy elektromos csúcsragadozó is érkezik az idei AMTS-re

2022. május 20. | 11:33

Komoly felhozatal lesz idén.

Jövő hétvégén rendezik a 2022-es Automobil és Tuning Show (AMTS) kiállítást a teljesen felújított Hungexpo falai között. A rendezvényre kilátogatók több szenzációval is találkozhatnak, köztük lesz a mindössze egyetlen példányban létező elektromos versenyautó, a Volkswagen I.D. R is, amely 2,5 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as vágtát.

Volkswagen I.D. R

A 670 lóerős bestia az ID-széria fejlesztése során született, az elmúlt években pedig sorra döntötte meg a híres versenypályák, szakaszok rekordjait. 2018 óta ez tartja a legendás Pikes Peak hegyi felfutó versenynek otthont adó pálya abszolút csúcsát. Megcsinálta azt, amire korábban egyetlen hagyományos versenyautó sem volt képes: 8 percen belül jutott el a startvonaltól a célig.

Egy évre rá 6:05 másodperces időt ment a Nürburgring Nordschleife teljes szakaszán, ez rekord az elektromos autók kategóriájában, és minden idők második legjobb időeredményének számít. A rekordfelállításkor Romain Dumas ült az I.D. R volánjánál.

Volkswagen I.D. R

Ugyanabban az évben a Goodwoodi Sebességfesztiválon 39,9 másodperc alatt ment végig a kijelölt pályán Dumas, ez volt az első alkalom, amikor egy autó 40 másodpercen belül teljesítette a szakaszt. Két éve pedig Dieter Depping állított fel új pályacsúcsot a különleges Volkswagennel a hannoveri Bilster Bergen.

Volkswagen I.D. R

Az idei AMTS-en rengeteg látnivaló lesz, Svédországból egy olyan autó érkezik Budapestre, amitől még az amerikai elnöknek és Jay Lenónak is leesett az álla.

Képek forrása: AMTS sajtó

AMTS sajtó

Különleges vizsgálat indult a 3 ember halálával járó Tesla-baleset ügyében Egy tanulmány szerint a japán gyártók a legkevésbé felkészültek a villanyautós forradalomra

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!