2022. október 19. | 07:13

A film forgatásán felbukkant pár klasszikus autó nemrég elkészült elektromos változata, amik valószínűleg a főbb szereplők kiváltságai lesznek.

Sokan nem szeretik a Halálos Iramban szériát, hiszen eleinte még valamennyire szólt az autókultúráról, ma már csupán egy akciófilm, amiben rendszerint összetépnek, megaláznak majd rituálisan elégetnek egy fizikai könyvet. Ja, és autók.

De nem akármilyen autók amellett, hogy felbukkannak különlegességek és ritkaságok, néha egészen extrém módon átalakított autókkal veretnek a sivatagban, az Antarktiszon vagy épp lassan a holdon is.

Most is új autóik lesznek, amiket még sorozatgyártás előtt kapnak meg, ugyanis Vin Diesel legújabb járműve egy Dodge Charger Daytona SRT EV lesz, ami igazán megosztotta az izomautós közösségeket.

Bár egyelőre koncepcióautó, a már vastagon forgatás alatt álló filmben benne lesz és várhatóan nem csak a naplementében fognak lebegni vele. A Dodge egyelőre nem közölt teljesítményadatot a Charger Daytona SRT EV-hez, de rengeteg elektronikai újítást vezetnek be a gyorsulás és vezethetőség miatt és azt ígérték, hogy jóval gyorsabb lesz, mint a Challenger Hellcat.

A forgatás jelenleg Los Angelesben zajlik, ahol felvettek videóra még pár érdekes autót. Ezekből látszik, hogy a Dodge mellett a hamarosan debütáló DeLorean Alpha5 EV is benne lehet a filmben, és ha hinni lehet a pletykáknak, akkor a főgonosz autója lesz. Akárhogy is, a film várhatóan jövőre kerül majd a mozikba, ott minden kiderül.

Dodge