2021. június 23. | 14:09

Az AI-vel foglalkozó esemény célja a tehetségkutatás.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója bejelentette, hogy a kaliforniai vállalat egy úgynevezett Artificial Intelligence Day megrendezésén dolgozik, vagyis magyarul egy Mesterséges Intelligencia Napot fognak tartani. A dél-afrikai születésű üzletember jó szokásához híven a Twitteren tette közzé, hogy erre körülbelül „egy hónapon belül” sor kerülhet. Mindannyian tudjuk, hogy az idő relatív, különösen igaz ez Elon Musk esetében. Egyelőre nem tudni pontosan, mikor is valósulhat meg ez az esemény, az azonban mindenképpen érdekes, hogy vélhetően a tavaly szeptemberi Battery Day mintájára egy egész napot kívánnak szentelni a mesterséges intelligenciára, amely egyre nagyobb jelentőséget kap az autóiparban.

A legutóbbi tweetjében Musk elárulta, hogy a beharangozott eseményen be fogják mutatni a Tesla AI szoftverét és hardverét, valamint azt, ahogy a rendszer képes tanulni és az információk alapján levonni a következtetéseket. Az egész célja pedig nem más, mint a munkaerőtoborzás.

Kiváló alapot szolgáltathat az Artificial Intelligence Day szervezéséhez Andrej Karpathy, a Tesla mesterséges intelligenciáért felelős igazgatójának legutóbbi előadása. A szakember prezentációja egy számítógépes látással és a mintázatok felismerésével kapcsolatos konferencia (CVPR 2021) része volt. A „Workshop for Autonomous Driving” című műhelyben Karpathy nagyon részletesen beszélt arról, hogyan működik a látásalapú önvezetés, és miért választotta a Tesla ezt az utat a saját járműveiben.

A Tesla állítólag egyáltalán nem költ reklámra, és csak ritkán tart olyan rendezvényeket, amelyek betekintést engednek a cég küldetésébe és technológiájába. Ahogy azonban az amerikai elektromosautó-gyártó egyre nagyobbra növekszik, és új gyárakat épít az egész világon, távlati céljainak eléréséhez elengedhetetlen, hogy magához vonzza a világ legtehetségesebb szakembereit.

Musk elmondása alapján az AI Day egy újabb kiváló alkalmat biztosít majd arra, hogy minél többen megismerhessék a vállalat törekvéseit, ezáltal pedig megtalálhassák azokat az új tehetségeket, akik egy még magasabb szintre emelhetik a Teslát.

Az elmúlt időben meglehetősen sok vitát váltott ki a Tesla azon döntése, hogy autóiból száműzi a radarokat, amely a lidar és a kamerák mellett az egyike annak a három technológiának, amelyek az autóipari szakemberek szerint kulcsfontosságúak az önvezető járművek megvalósításának szempontjából.

Őszintén szólva, a Tesla bármely lépése komoly viták tárgyát képezi, így ahhoz, hogy a cég igazán vonzóvá váljon a tehetséges szakemberek számára, először betekintést kell engedni számukra, hogy lássák, mi áll az egyes döntések és az innovációk hátterében. Erre pedig kiváló alkalmat kínál majd az AI Day.

 

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.