Tavaly az Opel egy retró megjelenésű elektromos autóvá alakította egyik legismertebb klasszikus modelljét. Mivel a fogadtatás és a rajongók visszajelzései is kimondottan pozitívak voltak, így a német vállalat úgy döntött, az évtized közepére feltámasztja és ismét gyárani fogja a Mantát – olvasható az Opel hivatalos sajtóközleményében.

Az 1970-től 1988-ig gyártott Manta legújabb verziójáról egyelőre nem sokat tudni, de a gyártó azt már közölte, hogy a sportkupé tisztán elektromos hajtáslánccal tér vissza és egy olyan sokoldalú, valódi vezetési élményt nyújtó és helyi károsanyagkibocsátás-mentes autó lesz, amilyenre a rajongók igazán vágynak.

A legfrissebb hírek szerint az újjászülető, villanyhajtású Manta 2025-ben kerül majd piacra, és a modell egy kupészerű, négyajtós karosszériát kaphat, és a Stellaintis STLA Medium platformjára fog épülni. Emellett az új Manta egyfajta technológiai csúcsmodell szerepét tölti majd be.

tisztán elektromos Opel Manta koncepció
Fotó: Opel

Az eddig kiszivárgott információk alapján a Manta egy kétmotoros, elektromos hajtásláncot kaphat, amely 400 lóerő leadására lesz képes. A feltámasztott sportkupé pedig olyan modellek riválisa lehet, mint a Ford Mustang Mach-E, a Hyundai Ioniq 5, a Kia EV6 és a Volkswagen ID.4.

Az Opel sajtóközleményéből az is kiderül, hogy a Crossland és az Insignia következő generációja már tisztán elektromos autóként kerül majd piacra. Ráadásul jól értesült bennfentesek azt is tudni vélik, hogy utóbbit a német gyártó egy nagyméretű elektromos SUV-vá fogja átalakítani, amely az új Citroen C5 és a Ford Mondeo lehetséges utódjának riválisa lehet majd.