szombat - 2023. március 25.
10.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így képes önmagától parkolóhelyet találni egy Mercedes EQS – VIDEÓ

2022. március 22. | 10:31

Európában ez a technológia már 4-es szintű önvezetésnek számít.

A Los Angeles belvárosában található InterContinental Hotelben tartott élő bemutató során a Mercedes-Benz és a Bosch bepillantást engedett abba, mire lehetnek képesek az elektromos járművek a jövőben. Például a Mercedes EQS Intelligent Park Pilot funkciónak köszönhetően egy mobilalkalmazás használatával a jármű képes parkolóhelyet találni magának, ez a funkció különösen hasznos lehet zsúfolt városi környezetben vagy mélygarázsokban. A Mercedes jelentős összegeket költ flottájának villanyosítására és azt ígéri, 2030-ra tisztán elektromos márkává válik majd.

A sofőr először leparkol az erre a célra kialakított helyre, majd a Mercedes me App segítségével aktiválja az automata parkoló funkciót, amelynek köszönhetően az autó kommunikálni kezd a Bosch parkolóinas rendszerével. Az InterContinental Hotelben telepített rendszer a Bosch által kifejlesztett Lidar infrastruktúrát használja, amely segít az érkezési ponttól biztonságosan elnavigálni a vezető nélküli EQS-nek a tervezett parkolóhelyre vagy töltőpontra.

Dr. Philipp Skogstad, a Mercedes-Benz észak-amerikai kutatás-fejlesztési részlegének elnök-vezérigazgatója elmondta, azáltal, hogy az EQS képes autonóm közlekedésre az autópályákon, a forgalmi dugókban és az Intelligent Park Pilot funkció révén önmagától leparkolni, még könnyebbé és kényelmesebbé teszi a tulajdonosok életét, ez pedig kulcsfontosságú a luxusautók szektorában.

tisztán elektromos Mercedes EQS

A Bosch Automated Valet rendszer már élesben működik a stuttgarti repülőtéren. Ezt a technológiát mindkét vállalat egy fontos lépésnek tartja a teljes önvezetés felé vezető úton. Ezzel párhuzamosan pedig már megkezdték annak vizsgálatát, mely területeken lehetne még alkalmazni ezt a megoldást, kezdve az autómosóktól egészen a kész járművek mozgatásáig a gyártósorokon.

A két cég elmondása alapján a technológia készen áll, ugyanakkor Európában egyelőre a hatósági jóváhagyásra várnak, mivel ez már egy 4-es szintű önvezető rendszernek számít.

Repülőleckét tartott a Teslának, nem kellett volna – VIDEÓ Újraindult a termelés a Renault moszkvai üzemében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!