A CES 2022-n számos újdonság debütált, a Las Vegasban megrendezett kiállításon az Udelv autonóm szállítójárműve is bemutatkozott, ami végső soron akár forradalmasíthatja is a futárszolgáltatást.

A Transporter lényegében egy kerekeken guruló doboz, amely egyszerre akár 907 kilogrammnyi árut is képes befogadni, a különböző méretű csomagokat tetszés szerint lehet elosztani az „utastérben”, egy rekeszt akár három részre is fel lehet osztani a mozgatható polcokkal.

A futárkocsikat úgy tervezték, hogy szinte bármit szállíthassanak a kényelmi cikkektől és az élelmiszerektől kezdve az autóalkatrészeken át az elektronikai cikkekig és orvosi felszerelésekig. Az autonóm jármű a vásárló otthonához vagy üzletéhez hajt, a célszemély ezt követően az Udelv alkalmazás segítségével veheti át a neki kiszállított terméket. Egy sor tolóajtónak köszönhetően a felhasználók csak a saját tárgyaikat tudják majd kivenni, így a rakomány többi része biztonságban marad.

A Transporter akár 80 megállót is beiktathat egyetlen körútja során, köszönhetően a 90 és 160 kWh-s akkumulátoroknak, amelyek elviekben 257-483 km hatótávolságot tesznek lehetővé. A modell akár 113 km/órás sebességgel is képes haladni, ami azért fontos, mert így a jármű akár az autópályán is közlekedhet.

Miután megállt, a guruló dobozt egy DC gyorstöltő segítségével 45 perc alatt fel lehet tölteni annyira, hogy utána a hatótávja lefedjen 354 kilométert. A kereskedők akár töltés közben is telerakodhatják árucikkekkel a kocsit, vagyis a járművet egy órán belül újra az útjára lehet bocsátani.

A Transporter tele van kamerákkal és érzékelőkkel, a navigáció során pedig az előre feltöltött térképekre támaszkodik. Baj esetén távolról is irányítható a kocsi. Az Udelv már több mint 1000 előjegyzést regisztrált, a jármű értékesítése 2023-ban kezdődhet. A piaci bevezetést követően a vállalat 2028-ig legalább 50 000 Transportert kíván értékesíteni.