péntek - 2023. június 02.
17 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Minden jelenlegi Rolls-Royce modell elektromossá válik 2030-ig

2022. február 02. | 13:27

A 2023-ban érkező Spectre után a Phantom, a Ghost és a Cullinan is villanyos utódot kap.

A Rolls-Royce első villanyautója, a Spectre kupé érkezését követően elkészíti a jelenlegi palettán található Cullinan, Ghost és Phantom tisztán elektromos utódait is – jelentette be a brit luxusautó-gyártó.

A Rolls-Royce 2021-ben több autót adott el, mint korábban bármikor, a cég vezérigazgatója, Torsten Müller-Ötvös pedig elmondta, a további fejlődés szempontjából kiemelten fontos, hogy minden jelenlegi modellt elektromos hajtású alternatívákra cseréljenek, így 2030-ra a vállalat teljes palettáját a villanyautók fogják adni. 

Rolls-Royce orrdísz

A brit cég a következő években felfrissíti jelenlegi kínálatát, de mostantól már nem dob piacra több belső égésű motorral szerelt típust, így az Mk2 Ghost lesz az utolsó benzinmotoros autó a Rolls-Royce történetében.

Müller-Ötvös kiemelte, hogy az Egyesült Királyság azt tervezi, hogy 2030-tól betiltja az új belső égésű motoros autók értékesítését, ugyanakkor hozzátette, a döntés nemcsak ennek, hanem a fiatal ügyfelek irányából érkező igénynek köszönhető, akik szeretnének elektromos Rolls-Royce-szal közlekedni. A vezérigazgató kiemelte, hogy meglehetősen sok ügyfelüknek van már elektromos autója, legyen az Tesla, BMW vagy valamilyen más modell, és így rendelkeznek tapasztalattal a hatótávolság kezelését és a töltők működtetését illetően. 

Rolls-Royce Spectre

A szakember nem osztott meg részleteket a goodwoodi cég jövőbeli elektromos autóinak műszaki paramétereivel kapcsolatban, de megerősítette, hogy a teljes portfólió villanyos lesz. Kiemelte, ez egy hatalamas feladatnak ígérkezik egy olyan relatíve kis méretű cég számára, mint Rolls-Royce.

A szükséges befektetések mértéke még nem fog automatikusan drágább autókat eredményezni, ugyanis a cég esetében az árakat az adott szegmens és a felhasznált anyagok határozzák meg. A 2023-ban érkező, a palettán a Wraith-et leváltó Spectre árát így a piacon elfoglalt helye, mintsem a hajtáslánc milyensége fogja megszabni. 

A vállalat elektromos autói számára kiemelten fontos, hogy olyan jellemzőket vonultassanak fel, amelyek képesek ellensúlyozni a Rolls-Royce legendás V12-esének elvesztését. A Müller-Ötvös azt ígéri, hogy a cég elektromos hajtáslánca rendkívül nyomatékos lesz, és a legmagasabb minőséget fogja kínálni.

60 ezer autót hív vissza a Tesla az FSD rendszer hibája miatt Van még hova fejlődniük a vezetéstámogató rendszereknek

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!