Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
-1 °C
gyenge köd
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Nagyobb akkumulátort kap Európában a Hyundai Ioniq 5

2022. április 26. | 11:21

A ráncfelvarrott villanyautó digitális tükrökkel is elérhető lesz.

Igaznak bizonyult az a korábbi sajtóhír, miszerint a ciklusközepi ráncfelvarrás során az európai piacokra szánt Hyundai Ioniq 5 nagyobb akkumulátorcsomagot kap. Mostantól opcionálisan 77,4 kilowattórás akkucsomaggal kerül forgalomba. Ez a korábbi 72,6 kWh-s akkumulátort váltja fel; a kisebbik, 58 kWh-s akkumulátor alapfelszereltségként marad meg.

Hyundai Ioniq 5
2021-es Hyundai Ioniq 5 (Fotó: Hyundai)

A nagyobb akkumulátor mellé 11 lóerővel nagyobb teljesítmény társul, valamint a WLTP szerint 315 mérföldes (507 kilométeres) hatótávolságot biztosít maximális töltöttség mellett. A hőszivattyús fűtés ugyanakkor továbbra sem része az alapfelszereltségnek, az felár ellenében lesz elérhető.

Az előző modellévhez képest újdonság lesz az akkumulátor-fűtő és -kondicionáló funkciója, amely az autó akkumulátorának hőmérsékletével játszik az optimális töltési feltételek megteremtése érdekében. A funkció javítja a töltési teljesítményt mind meleg, mind hideg időjárási körülmények között, állítja a gyártó. A hőmérséklet-szabályozó automatikusan bekapcsolódik, ha az autó navigációs rendszerébe beírnak egy gyorstöltési pontot.  

Hyundai Ioniq 5
Fotó: Hyundai

A videóalapú középső tükör szintén újítás a 2023-as Ioniq 5-ben. Ezt a jármű hátsó spoilerébe szerelik, és a hátrafelé néző panorámatükrén keresztül optimális kilátást ígér. A digitális középső tükör mellett megjelennek az opcionális digitális oldalsó tükrök is, amelyek az autóipar történetében először állnak majd rendelkezésre Európában egy Hyundai autó esetében. Ezek jogszerű alkalmazása országonként eltérő lehet a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos szabályoktól függően.

A faceliftes Ioniq 5-öt piactól függően négyféle felszereltségi szinten árulja majd a Hyundai. A kínálat csúcsára a Namsan Edition kerül, ami teljes felszereltséget, valamint a lehető legmagasabb hajtáslánc-specifikációkat kínálja. Többek között a nagyobb, 77,4 kWh-s akkumulátorcsomaggal, digitális tükrökkel és panorámatetővel érkezik.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!

Megússza a börtönt az autópályán 417-tel közlekedő Bugatti-tulajdonos Nekiálltak az elektromos Volkswagen Amarok tervezésének

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!