szombat - 2023. március 25.
11.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Pazar végsebességet villantott a Tesla Model Y Performance az autópályán – VIDEÓ

2022. április 29. | 13:06

Nem sokan tudnák lemásolni a villanyautó performanszát.

Az AutoTopNL tesztpilótája ezúttal annak járt utána, mire képes a Tesla Model Y Performance a legendás Autobahn sebességkorlátozástól mentes szakaszán. A Twittert nemrég felvásárló Elon Musk egyik büszkesége szép halkan váltott elképesztő tempóra egyik pillanatról a másikra.

Az elektromos hajtáslánc pontos specifikációi nem ismertek, a gyártó ugyanis már nem teszi közzé modelljei lóerő- és nyomatékadatait. Az alábbi videóból arra lehet következtetni, hogy a Model Y Performance 470 lóerővel és 640 Nm nyomatékkal van felvértezve.

A tesztpéldánynak 4,12 másodperc kellett a 100 km/órás sebesség eléréshez, 200 km/órára pedig 16,34 másodperc alatt gyorsult fel. A hivatalos adatok szerint a Model Y Performance végsebessége 250 km/óra, az itt látható járműnek a másodperc töredékéig sikerült ennyivel haladnia, mielőtt a sofőr fokozatos lassításba kezdett.

Az utastérben uralkodó csend különös színezete ad a videónak, a menetszél által generált hangokon kívül igazából semmi nem hallatszik, még a gumiabroncsok zajszintje is teljesen elviselhető. Aki egy ilyen kocsira vágyik, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, a hosszú várakozási idő és a nagy kereslet miatt megugrott a használt járművek ára, ez a Teslákra is igaz. Egyes esetekben az eladók még annál is többet kérnek érte, mint amennyibe egy új példány kerülne.

Nyitókép forrása: Pixabay 

Ez a történelem eddigi leggyorsabb elektromos versenyautója Szerbiában gyárt elektromos autókat a Stellantis

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!