péntek - 2022. december 09.
2 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 640 Ft
100 683 Ft
D 700 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Renault felfüggesztette a Mégane E-Tech Electric gyártását

2022. április 20. | 09:40

Újabb gondok adódtak az ellátási láncokban.

A koronavírus-járvány miatt Kínában elrendelt korlátozásokra, illetve az abból fakadó alkatrészhiányra hivatkozva a Renault ideiglenesen leállította a Mégane E-Tech Electric gyártását észak-franciaországi gyárában.

Renault Mégane E-Tech Electric
Fotó: Renault

Az autó gyártása április 14-től április 25-ig szünetel a franciaországi Douai városában található üzemben, közölte a Renault szóvivője. A Kínában kialakult helyzet miatt a félvezető-krízis tovább súlyosbodott, az akkumulátor-alkatrészek beszerzése különösen nehézzé vált, jelezte a francia vállalat.

A Renault ezzel együtt is arra számít, hogy az első szériamodelleket májusban le tudja majd szállítani az ügyfeleknek.  

Renault Mégane E-Tech Electric
Fotó: Renault

A Mégane E-Tech Electric a Renault első kompakt, teljesen elektromos hajtású személyautója. Ez a jármű az egyik központi eleme Luca de Meo vezérigazgató stratégiájának, amely szerint a Renault-nak a kisautók helyett a nagyobb profitot termelő kompakt szegmensekre kell összpontosítania.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Renault is felfüggesztette a termelést Oroszországban az ukrajnai háború miatt, és március végén arról lehetett hallani, hogy már a Lada márkától is szabadulna.

Kikkel és hol történik a legtöbb halálos baleset? Kutatják a tudósok, hogyan tudnak békében meglenni az emberi sofőrök és az önvezető autók

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!