vasárnap - 2023. június 04.
18 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Stellantis vezére szerint semmi értelme bevezetni az Euro7-et arra a pár évre, azt is elmondta, hogy miért

2022. október 19. | 13:27

Az új károsanyag-kibocsátási norma hatályba lépését régóta tologatják.

Korábban a Stellantis-csoport már bejelentette, hogy 2030-ra minden egyes márkájuknál (Citroen, Peugeot, Opel, Alfa Romeo, DS, Jeep, Fiat stb.) elhagyják a belső égésű motorokat, és így öt évvel a 2035-ös tiltás előtt már készen állnak majd az elektromos átállásra.

Az Euro 7 károsanyag-kobicsátási norma bevezetését már régóta tologatják, a jelenlegi kilátások szerint 2028 előtt nem is fog hatályba lépni.

Erre reagálta azt Carlos Tavares, a Stellantis vezére, hogy akkor már mi értelme van bevezetni arra a néháy évre? Ennek teljesítése ugyanis indokolatlan terheket róna az autógyártókra, komoly pénzekért kellene fejleszteniük olyan belső égésű motorokat, amelyek megfelelnek az Euro 7-nek, ezt a pénzt pedig a villanyautók feljesztésére is fordíthatnák akár, hiszen a végső cél egyébként is ez 2035-től.

A Porsche Hungária új Innovációs és Tréning Centrumába olyan autókat is küldenek majd, amikbe a márkaszervizek bicskája beletört A befektetők nyomást helyeztek a Hyundaira, mert egy amerikai beszállítójuknál gyerekmunkások dolgoztak

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!