Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
vasárnap - 2023. december 03.
-1 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Szentendre is megvonja az ingyenes parkolást a zöld rendszámos autóktól

2022. március 28. | 16:29

Idén már a harmadik város döntött a kedvezmény megszüntetése mellett. 

Egyre több város dönt úgy, hogy megvonja az ingyenes parkolás lehetőségét a zöld rendszámos járművektől. Április 1-től már Szentendrén is fizetnie kell majd a parkolásért a villanyautók tulajdonosainak. A helyi lakosoknak regisztrálnia kell a parkolótársaság ügyfélszolgálatán kell regisztrálniuk azért, hogy továbbra is díjmentesen várakozhassanak az I. és II. díjzónákban.

A város a zöld rendszámmal rendelkező autók számának jelentős növekedésével indokolta a döntést, ugyanis az ingyenes parkolás lehetősége egyre gyakrabban okozott forgalomtechnikai fennakadásokat. Emellett a döntésben szerepet játszott az a probléma is, hogy a zöld rendszámos hibridek működésük során továbbra is rendelkeznek károsanyag-kibocsátással.

zöld rendszámos BMW X1
Kép: Alapjárat

Január 1-től Ajka, Március 1-től pedig Siófok vonta meg a díjmentes parkolás lehetőségét a zöld rendszámos járművektől. Pécs csak a hibridektől vonta meg az ingyenes parkolásra vonatkozó kedvezményt. Ez azonban csak a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet feloldását követően – legkorábban június 1-től – fog életbe lépni. A tisztán elektromos autók tulajdonosainak regisztrálniuk kell a parkolótársaságnál, így ők továbbra is élhetnek a díjmentes parkolás lehetőségével a megyeszékhelyen.

Hamilton: Sokat kell még dolgoznunk, hogy legyen esélyünk a győzelemre Sokkal több áram fogyott 2021-ben a villanyautók következtében

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!