2021. május 11. | 14:36

A Ferrarinak már van saját vidámparkja, miért ne lehetne egy a Teslának is?

Jelenleg a kikapcsolódni vágyó autórajongókat négy nagy szórakoztató park várja: a Ferrari World (Abu-Dzabiban), a Ferrari Land (Spanyolországban), a VW Autostadt (Wolfsburgban) és a Toyota Megaweb (Tokióban).

Most viszont Képzelj el egy olyan vidámparkot, ami Elon Musk és a nevéhez fűződő cégek, a Tesla, a SpaceX és a The Boring Company tematikájára készült. Mintha egész nap csak a dél-afrikai születésű vállalkozó fejében kalandoznánk. Ez pedig nem más, mint a „CyberLand”, ahol minden intergalaktikus álmod valóra válhatna.

A koncepciót és a hozzá tartozó illusztrációkat a skót Lease Fetcher készítette, melynek során megkísérelték egybegyúrni a Musk vállalatai által képviselet úttörő technológiai fejlesztéseket és innovatív jövőképet, mindezt adrenalinnal átitatva.

Tesla Amfiteátrum

A park közepén helyet foglaló Amfiteátrum tökéletes színpadot jelenthetne a Tesla vezérének, „Elonidasznak”. Mivel már korábban is egy távoli univerzumból érkezett, intergalaktikus istenségnek vélték, Musk kétségkívül kapva kapna az alkalmon, ha rajongói hűséges serege előtt kellene szónokolnia a saját vidámparkjában. Az Amfiteátrum egyúttal ideális helyszín lehetne a Tesla legújabb termékeinek bemutatására.

Cybertruck dodzsem

A Cybertruck sorozatgyártása egyelőre még várat magára, de ha minden jól alakul, akkor az elektromos pickup már idén megérkezhet az utakra. Mi lehetne a jobb módja annak, hogy a gyártó meghozza a fiatalabb generáció kedvét a Cybertruckhoz, mint az, hogy beülteti őket a futurisztikus megjelenésű autóba, hogy néhány percig vadulhassanak? Mindezt természetesen kellő körültekintéssel, hiszen figyelni kell az önvezető dodzsemekre is.

Földalatti alagút-hullámvasút

A The Boring Company támogatásával megvalósuló földalatti alagút-hullámvasút kétségkívül az egyik legnagyobb szenzáció a CyberLand koncepcióban. A látványosság célja, hogy leutánozza azt az alagútrendszert, amely jelen pillanatban Las Vegasban épül. A hullámvasút lehetőséget kínál a látogatóknak arra, hogy belekóstoljanak a Tesla „alvilágába”, amely később nyaktörő száguldásba csap át.

SpaceX rakétakilövés

A Starman egy Tesla Roadster volánja mögött már harmadjára kerüli meg a Napot, közben mit sem sejt arról, hogy egy vidámparki látványosság megszületését inspirálta. A SpaceX által 2018-ban sikeresen fellőtt Falcon Heavy előtt tisztelegve bárki a Starman bőrébe bújhat, még ha csak 20 másodpercre is.

Tesla Hyperloop mozgásszimulátor

Elon Musk 2013-ban mutatta be annak a futurisztikus közlekedési rendszernek az ötletét, amelyben 1200 kilométer/órás tempóval közlekedő kapszulákban lehet majd utazni. Sokáig úgy tűnt, ez csak porhintés, ám tavaly a Virgin Hyperloop sikeresen teljesítette első élő utasokkal elvégzett tesztjét. A Tesla Hyperloop mozgásszimulátorral kiderülne, hogy milyen érzés egy utazás ilyen elképesztően gyors tempóval, mindezt a virtuális valóság élményének köszönhetően. Szívbetegeknek nem ajánlott.

Körhinta, repülő autókkal

Néhány évet még biztosan várni kell arra, hogy valóban repülő autókkal közlekedhessünk, de CyberLandben bármi lehetséges lehet. A sirályszárnyas Tesla Model X-ekből álló körhintán a látogatóknak lehetőségük van belekóstolni abba, milyen is lesz majd a nap, amikor beugrunk az autónkba, és elhajtunk a naplementébe… a levegőben.

Marsi játszótér

Életkortól függetlenül, a Tesla folyamatosan keresi az új tehetségeket. Nem véletlenül lebeg egy drón a homokozó felett. A marsi játszótér lehetőséget kínálna a gyerekeknek és szüleiknek, hogy szabadjára engedjék a bennük szunnyadó asztronautát, miközben a Marsjárókkal játszanak.

Tesla önvezető iskola

Annak érdekében, hogy a park valóban minden korosztály számára megfelelő szórakozást nyújtson, a Tesla önvezető iskola a gyerekek számára tenné lehetővé, hogy kipróbálják az önvezető autókat. A szenzoroknak és a szoftvereknek köszönhetően pedig a szülők nyugodtan hátradőlhetnek és szusszanhatnak egyet, tudván, hogy csemetéjük biztonságban van egy Tesla volánja mögött.

Hyperloop vonat

A park körül „hop-on/hop-off” szolgáltatást kínáló Hyperloop vonat bepillantást engedne a vendégeknek a nagysebességű utazás jövőjébe. Bár a kapszulák ilyen rövid távon nem képesek elérni az 1200 kilométer/órás sebességet, de az élmény betekintést engedne abba, amit a Hyperloop kínálni fog.

Tesla Gigafactory

A park folyamatos áramellátásáról egy régimódi Gigafactory gondoskodna. Mindezt természetesen fenntartható formában, zöld energiát termelve.

Tesla CyberLandr Shop

A CyberLandr ajándékboltban az összes létező Teslához kapcsolódó ajándéktárgyat egy helyen lehetne beszerezni. A nemrég bemutatott CyberLandr kempingkiegészítő mintájára készült üzletben a The Boring Company által forgalmazott lángszórót leszámítva minden elérhető lenne.

Tesla Semi büfékocsi

A Tesla Semi nyergesvontatóknak köszönhetően a CyberLand teljesen új szintre emelné a büfékocsi fogalmát. A klasszikus hamburgerektől és hot dogoktól kezdve a futurisztikus űrkajákkal bezárólag mindenki megtalálná az ízlésének megfelelő harapnivalót.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.