2021. május 26. | 13:55

A jelek szerint nagy dobásra készül a bajor márka.

A BMW nagy potenciált lát az elektromos autózásban, a villamosítási tervei legalábbis egyre izgalmasabbak. A német autógyártó nemrég fedte fel a közelgő i4 Gran Coupé és iX Sports Activity Vehicle amerikai specifikációit, de a közeljövőben további izgalmas fejleményekre lehet számítani a vállalat háza tájáról.

A legfrissebb pletykák szerint a BMW a népszerű M2 Coupé teljesen elektromos változatán dolgozik, amely aztán iM2 néven kerülhet majd a márkakereskedésekbe. Ez a villanyautó állítólag több mint 1300 lóerőt fog teljesíteni, ha ez igaz, akkor a BMW jövőbeli portfóliójának egyik legjobban várt járműve lehet. A gyártó által nemrégiben benyújtott védjegybejelentés alapján az iM2 mellé egy megfizethetőbb modell is érkezik majd.

Az eddig sem volt titok, hogy a BMW lefoglalta az „i1”-től „i9”-ig terjedő nevek jogait az általa készített elektromos modellekhez. Az autóiparban teljesen megszokott viselkedésforma, hogy a márkák gyakran akkor is védjegyeztetik a neveket, ha nem tervezik azok használatát. Ezután jellemzően piacról piacra, konkrét termékekre hegyezik ki a neveket. A BMW nemrégiben kérelmezte az „i2” név használatát Costa Ricában, ami arra utal, hogy egy ilyen modell is készülhet.

Érdekes, hogy a védjegyet Costa Ricában nyújtotta be a BMW, nem pedig egy nagyobb piacon, például az Egyesült Államokban, Németországban vagy Kínában. Bár a cég a villanyautóira használja a kisbetűs „i” nómenklatúrát, a bejelentés nem tesz említést a villamosításról. A védjegyet egyébként 2021. május 19-én nyújtották be az észak-amerikai országban.

Ez a lépés összefüggésben állhat azokkal a hírekkel, amelyek szerint a BMW lemondott a készülőben lévő „i1” ferdehátú modelljéről. A vállalat ehelyett egy „i2” szedánt fog építeni, amely a BMW 2-es sorozat Gran Coupéján alapul. Egy ilyen modell népszerűbbnek bizonyulhat az olyan piacokon, mint az Egyesült Államok, ahol a szedánok nagy mértékben felülmúlják a ferdehátúak eladását. Az „i2” az „i3” szellemi utódjaként, egy megfizethetőbb villanyautóként szerepelne a BMW kínálatában. Az „i2”-ről egyelőre nem derültek ki konkrét részletek, ha ez megtörténik, arról rögvest beszámolunk itt az Alapjáraton.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben!