vasárnap - 2022. december 04.
3 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 627 Ft
100 695 Ft
D 692 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Tönkrement a Teslája akkumulátora, az autó kizárta és segítséget sem kap

2022. szeptember 19. | 09:02

A dühös kanadai tulaj TikTokkon osztotta meg élményeit 9 éves Teslájával kapcsolatban, aminél nem is az a vérlázító, hogy tervezési hiba miatt ment tönkre, hanem segítséget sem kap.

Egy 2013-as Tesla Model S tulajdonosa, Mario Zelaya osztotta meg negatív tapasztalatait autójával kapcsolatban, mivel az egy tervezési hiba miatt kizárta őt. A férfi szeretett volna élni a garancia lehetőségével, de a gyártó hárít azzal, hogy a hiba garanciaidőn kívül történt, miközben a tulaj azt állítja, hogy még időn belül kezdődött, csak most lett nagyobb baj.

Az történt ugyanis, hogy a klíma kondenzvizét rosszul vezette el az autó rendszere, így az belefolyt az akkumulátorba és korróziót okozott. A tulaj azt állítja, hogy az autó akkumulátorcsomagja tele van vízzel, emiatt ez nem működik, így viszont az autójába sem tud bejutni. Az autó papírjai benne vannak, így egyelőre eladni sem tudja. Kénytelen megigényelni a papírokat újra, ezért 30 kanadai dollárt, átszámolva bő 9 000 forintot kell majd fizessen.

@supermariozelaya

My opinion: Tesla shut down my car over the air because my videos after refusing to pay for a new battery. #tesla #car

♬ original sound - Mario Zelaya

Persze ez bagatel összeg ahhoz képest, hogy egy új akkumulátor 26 000 kanadai dollár, ez már majdnem nyolcmillió forint. Zelaya azt mondja, hogy már nem szeretne az autóval foglalkozni, ezért eladná 20 000 kanadai dollárért (bő 6 millió forint), így aki megveszi és van affinitása, az 46 ezerből (14 millió forint) összerakathat magának egy Tesla Model S-t, ami hasonló korban Torontó környéként még mindig cirka 50 000 kanadai dollár (15,2 millió forint) - persze találni kell egy helyet, ahol ezt megcsinálják.

Zelaya azt állítja, hogy nem ő az egyetlen Tesla tulaj, akit érint ez a hiba a gyártó mégsem fűz hozzá semmit. Egyébként nem csak ők elégedetlenek korosodó Teslájukkal kapcsolatban, nemrég még éhségsztrájkot is szerveztek Norvégiában, mert a rengeteg apró hiba miatt nem akarta komolyan venni őket a vállalat.

Carscoops, Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!