Kellemetlen helyzetbe került a Hyundai, a UPI News Korea értesülése szerint ugyanis a vadonatúj Ioniq 5 modellből már az első hónapokban szivároghat a hűtőfolyadék. A problémát természetesen orvosolni kell, és ez visszahívással járhat, ami sok pénzébe kerülhet a márkának.

Hyundai Ioniq 5

A nemrég piacra dobott Ioniq 5 esetében többen panaszkodtak hűtőfolyadék-szivárgásra, az UPI News Korea szerint a Hyundai tisztában van a jelenséggel. Ennél pontosabb részleteket nem közölt a hírforrás, de már érkeztek vásárlói panaszok a körülbelül egy hónapnál nem régebbi autókra.

Hyundai Ioniq 5

A Hyundai szóvivője a problémát elismerve azt mondta, hogy a szivárgás a gyártás során felmerülő problémákra vezethető vissza, tájékoztatása szerint a hűtőfolyadék rossz keringését a vízszivattyú meghibásodása idézheti elő, de a tűz kialakulásának esélye csekély.

Nagyon úgy fest, hogy ez nem fake news, a jelek szerint a probléma valóban fennáll. A szivárgás érinthet egy adott alkatrészt vagy egy egész autót, de legalább nem érkezett jelentés tűzesetekről, minden rosszmájúság nélkül mondom azt, hogy egy villanyautónál azért ez jó pont. Az eddig hallott információk ismeretében nem lenne meglepő, ha a gyártó hamarosan bejelentené a visszahívást.

Hyundai Ioniq 5

Az autót ettől még nem kell temetni, az új modellek kapcsán teljesen természetes, hogy előfordulnak olyan kellemetlenségek, amire a tervezés, gyártás során nem derült fény. Ráadásul az Ioniq 5 egy teljesen új platformra épül, az lett volna inkább a meglepő, ha minden flottul megy az első pillanattól kezdve.

A Hyundai Ioniq 5 utastere

A kocsi rendkívül fontos új modell a Hyundai számára. Nagyon jó specifikációkkal rendelkezik, és mind Dél-Koreában, mind Európában nagyon jó fogadtatásban részesült. Az Egyesült Államokban a idén ősszel fog piacra kerülni az Ioniq 5.

Remélhetőleg a Hyundai gyorsan megoldja a problémát, nem lenne jó, ha bárkinek baja esne az autó közelében. A gyártónak amúgy – legnagyobb bánatára – van tapasztalata a visszahívásokkal, elég csak a tisztán elektromos Konára gondolni.