szerda - 2023. május 31.
25.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A VW a tervezettnél hamarabb indítja újra a termelést Németországban

2022. március 25. | 09:44

Valamennyire enyhültek az ellátási láncokban tpasztalható nehézségek.

A Volkswagen a tervezettnél hamarabb, a jövő héttől újraindítja a termelést németországi elektromosautó-gyáraiban, Drezdában és Zwickauban.

A vállalat a múlt hónapban, az orosz-ukrán háború kirobbanása után függesztette fel a gyártást az üzemeiben, mert nehézségekbe ütközött az Ukrajnában gyártott alkatrészek, különösen a kábelkötegek beszerzése. Zwickau a Volkswagen egyik legfontosabb európai telephelye. Ott készül a VW ID.3, az ID.4, az ID.5, az Audi Q4 e-tron és a Cupra Born elektromos autók. A drezdai üzem szintén az ID.3-at gyártja.

Volkswagen ID.5 gyártása Zwickauban
Volkswagen ID.5 gyártása Zwickauban (Fotó: Volkswagen)

A hét elején a VW arról számolt be, hogy a pozsonyi gyárában újraindult a gyártás, miután két napig szünetelt a termelés az ellátási láncok elhúzódó akadozása miatt. A hatalmas üzemben a VW Touareg, a Porsche Cayenne, az Audi Q7 és Q8, valamint a VW Up!, a Seat Mii és Škoda Citigo készül.

Az autógyártó a VW Golf gyártását is felpörgeti Wolfsburgban, pedig nem így tervezte, azonban az ellátási helyzet stabilizálódni látszik annyira, hogy ezt most megengedhesse magának. A Leoni, a kábelkötegek egyik legfontosabb beszállítója szerdán közölte, hogy két ukrajnai üzemében - ahol a dolgozók a rakétatámadások veszélye mellett dolgoznak nappal - fokozza a termelést.

Sokba fájna az autóiparnak az orosz államosítási hullám F1: Este lesz az időmérő és a futam is Szaúd-Arábiában

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!