Manapság a hot hatch kifejezés már nem ugyanazt jelenti, mint a ‘80-as, ‘90-es években, ám a csapotthátú kiviteleket még mindig szeretik az emberek. Egyértelmű közönségkedvenc és élvonalas modell a Golf R, ám feltűnt a piacon a spanyol unokatestvér, a Cupra Leon is. A két autó alapjai megegyeznek, ám az egyik valamivel erősebb és nehezebb, a másik viszont kitartóan elsőkerekes, és valamivel könnyebb is.

Mind a két modellben ugyanaz a motor dolgozik, ám a Golf R esetében összkerékhajtásról beszélünk és erőteljesebbre van programozva a rendszer is. A Golf R a 2,0 literes, négyhengeres turbós motorral 320 lóerőt és 420 Nm nyomatékot generál, emellett pedig 1550 kg.  A Cupra lemezei alatt ugyanezt a motort találja az ember, ám a számok valamivel visszafogottabbak, 300 lóerő és 400 Nm nyomaték áll rendelkezésére a sofőrnek.

Bár az összkerékhajtás és a több erő is receptnek tűnhet a sikerhez a Golf R esetében, nem szabad elfelejteni, hogy a Cupra mindösszesen 1395 kg, így bő 150 kilóval kevesebbet kell elugrasztania a rajtvonaltól.

Ha érdekel a Golf R egy korábbi verziója, ezt a videót se hagyd ki!