2023. október 30. | 23:33

Érdekes jelenség fogadta a közlekedőket vasárnap reggel a város egyik felújítás alatt álló forgalmas útján.

Vannak azok az útviszonyok, amik még egy terepjárón is kifognak - kivéve talán az Ineos Grenadiert, azon nagyjából semmi. Márpedig a székesfehérvári Móri út nem büszkélkedhet(ett) a nyugati metropoliszok tükörsima aszfaltjaihoz hasonló tulajdonságokkal.

A felújításra igencsak megérett utat épp ezért idén januárban kezdték újjá varázsolni összesen több mint egymilliárd forintos uniós támogatásból. Az első ütem már befejeződött, szeptember elején kezdték a másodikat.

Az eközben eltelt több mint másfél hónap azonban úgy tűnik, nem volt elég valakinek arra, hogy megszokja a változásokat, mert vagy nem vette észre a táblákat vagy saját erőből és járművével akart segíteni a munkavégzésben, esetleg a környezetbarátabb útvonalakat ajánló Google Térkép navigálta a veszélyzónába, mindenesetre nem mindennapi látvány fogadta az erre közlekedőket vasárnap reggel.

A Fejér Vármegyei Hírportál egy olvasója küldte be videóját, melyen egy közlekedéstől elzárt területen ragadt Alfa Romeo Stelvio látszik. Az élénk kék színű SUV azonban meglehetősen sajátosan parkol: egy gödörből kandikál épp kifelé.

Egyelőre nem tudni, hogy került az építési területre az olasz hobbiterepjáró, ám annyi látszik a menetrögzítővel felvett képsorokon, hogy az eleje sérült, így gyaníthatóan előbb orrával hajtott a gödörbe. Az sem zárható ki, hogy valaki pár kör italozás után gondolta magát Dakar versenyzőnek, majd a sikertelen kalandozást követően magára hagyta a négykerekűt.

Az esetről számos kép kering a közösségi médiában és mindenki azt találgatja, hogy vajon hogyan kerülhetett oda a Stelvio, azonban eddig még a rendőrség sem tudott konkrétumokkal szolgálni. Az alábbi felvételen is már csak az eredmény látszik.

Az Alfa Romeo első SUV-ja egyébként nem egy olcsó autó: legkevesebb 19 590 000 Ft-ért vihető haza újonnan. Persze a korábban nálunk is vendégeskedett csúcsmodell, a Quadrifoglio Verde ennél jóval drágább, 35 millió körül tetőzött még 2021-ben, amikor lehetett kapni.