2023. december 27. | 16:05

Izgalmakkal teli autós évet hagyunk hátra 2023-mal, ám jövőre sem nyugszik meg az ipar. Nézzük, milyen érdekes modellek érkeznek 2024-ben.

Következő

2023-ban minden eddiginél több elektromos meghajtású autót mutattak be, s ez 2024-ben sem lesz másként, azonban listánkon nem csak ilyen modellek kaptak helyet, hanem a legegyszerűbbtől az extrémig olyan példányok, amelyeket valamiért érdekesnek találtunk. Akad közöttük különc és egyszerű hétköznapi jármű is.

Nincs egyszerű helyzete az autógyártóknak, hisz az ügyfelek mellett a konkurenciára, továbbá a biztonságot, valamint a környezetvédelmet előtérbe helyező szervezetekre is nagy figyelmet kell fordítaniuk. Ezen utóbbi tényezők miatt sajnos jövőre sem készülhetünk árcsökkenésre az új személyautók piacán, sőt, néhány egyszerűbb, kisebb modell eltűnése (mint amilyen a Ford Fiesta, Suzuki Ignis vagy a Volkswagen e-Up!) miatt a gyártók valószínűleg merészebb árképzéssel igyekeznek magasabb profitra szert tenni a vásárlók nagyobb példányok felé terelésével.

Persze a hazai piac eredményeire a forint helyzete és a magas áfa mértéke sincs jó hatással, ahogy a fogyasztók vásárlóereje is sokat romlott a fizetésekhez képest nagyobb mértékben emelkedő kiadások miatt – erre jönnek még rá a jövő évre bejelentett különféle áremelések és egyéb, üzemeltetéssel kapcsolatos díjak. Azért így is találtunk pár izgalmasnak ígérkező típust, amelyek felforgathatják egy kicsit az újautó-piacot. Az egyszerűség kedvéért ráncfelvarrást kapó modellekkel nem foglalkoztunk.

Persze sok gyártónál még nem tudni, mit hoz a jövő, így csak azokról írunk, ahol már biztosan tudjuk vagy legalábbis látszik, mire számíthatunk. Nézzük hát, mik lehetnek 2024 nagy dobásai!

Következő
Nyitókép: MG