2023. december 04. | 14:14

Michael Schumacher és Ferrari rajongóknak kötelező szuvenírt készítettek speciális anyagból. Már maga az ékszer is különleges, de a hozzá kapcsolódó sztori teszi teljessé értékét.

Akik szeretik a száguldó cirkuszt és elég tehetősek, azok megannyi értékes relikviából válogathatnak. A sisakoktól és ruháktól kezdve nem ritkán törmelékeken vagy akár komplett versenyautókon át temérdek kegytárgy lehet a gyűjtők tulajdona, ami valakinek mindig jó pénzt hoz.

Legutóbb épp Lewis Hamilton 2013-as Mercedes W04 versenyautója kel el hihetetlen összegért, de egy másik legenda, Michael Schumacher Ferrari F2001b típusú betontorpedója is árverésre került nemrég. Most azonban nem autó, hanem egy limitált sorozatban készített ékszer válhat néhány gazdag szurkoló tulajdonává.

A szóban forgó tárgy egy karkötő, méghozzá gumiból. Na persze nem egy sima szilikonkarkötő egy aláírással a német hétszeres világbajnoktól, hanem egy emlék Schumacher 1996-os Monzai diadalából némi gyémánttal és platinával kiegészítve.

A versenyző Ferrari F310B volánja mögött diadalmaskodott a ’96-os Olasz Nagydíjon, amikor még a Goodyear volt az F1 beszállítója. A karkötők mindegyike az egyik Eagle F1 hátsó gumi egy darabjából készült – az abroncsok elválaszthatatlan részét képező nylon szállal együtt - a Schumacher család Keep Fighting Foundation alapítványa és a Mongrip ékszermárka kooperációjában.

Az MZ96 névre keresztelt széria 91 darab ilyen ékszert számlál – annyit, ahány győzelmet aratott a legenda pályafutása során, és természetesen tele van további utalásokkal a német pilóta karrierjét illetően. Például a platinából készült kapocs külső oldala hét darab gyémántot foglal magában – ahány világbajnoki címet szerzett Schumacher -, továbbá egy sárkány motívumot, amely a német sisakjain vált népszerűvé karrierje második felében.

A belső oldalon a pilóta monogramjából formált formaautós sziluett és a sorozatszám látható. Az első példányt árverésre bocsátották, és megdöbbentően magas, 32 600 dolláros (közel 11,4 millió forintos) összegért vette meg valaki.

Szerencsére a további példányok nem lesznek ilyen drágák, legalábbis a következő hét példányt a Mongrip weboldalán lehet majd megvásárolni december 7-én 8 000 euróért (ez nagyjából 3 millió forint) - valószínűleg egy percnél tovább nem maradnak tulajdonos nélkül az ékszerek.

Egyébként nem ez az első, valódi F1-es alkatrészből készült relikvia, amely limitált példányszámban kerül értékesítésre. A Mercedes-Benz Lewis Hamilton 2015-ös (W06) autójának padlólemezéből készített 100 darab gördeszkát darabonként 800 dolláros áron.

Depositphotos