2022. január 18. | 18:50

Lehet, hogy ez a nyolc furcsaság is sok az átlagembernek, mindenesetre most itt vannak. Öt Multipla átfaragott orral és még három másik autó, Multipla orral. Hát nem hangzik fantasztikusan?

A Multipla megosztó, ez tény. Pedig egy remek autó, de emellett nem tudunk egyszerűen elmenni - tisztelet a kivételnek -, mint például a Prius esetében. A Multipla tágas, kényelmes, jó a kilátás belőle és páratlanul jól variálható a beltér. De az a ránc felborítja az egészet, és mire eljutottak a második generációjához, amit már bekentek ránceltávolítóval, addigra szinte senki sem akart Multiplát.

Ami megmaradt, azt vagy elhasználták a családok, vagy felkapta egy szubkultúra. Tényleg vannak emberek, akik rajonganak a típusért, sőt, tuningolják őket. Nem mondom, meg lehet érteni, a Multiplának van egyféle varázsa, ami pont a csúfságából ered. De hogyan is lehet megjavítani a modellt? Más autók orrát biggyesztjük rá, és máris szebb a világ. Bár ilyen egyszerű lenne, így aztán az ember kénytelen próbálkozni, egyszer csak szép lesz - spoiler: nem.

Mivel a Twingo nose swap anyag nagyon sokaknak tetszett, így nézzünk tehát pár próbálkozást. Más autók orrával szebbé lehet-e tenni az első generációs Multiplát? Vagy esetleg van-e olyan autó, amit pont a Multipla tesz kívánatosabbá?

BMW E46 Sedan/Compact

BMW E46 Compact/Pontiac Aztek

Ford Falcon/Renault Twingo

Fiat Multipla/BMW M4

Ford Falcon/Renault Twingo

Mazda RX-7 FD

Nissan Z

Porsche Carrera GT

Toyota Supra MK3/Ferrari 599 GTB

Ha érdekel, mit hoznak ki a kreatív elmék a Renault Twingóból, ezt a cikket se hagyd ki!