Elképesztően drága karórát villantott az Aston Martin, mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki szeretne magának akárcsak egyetlen darabot a limitált szériás termékből.

Aston Martin karóra

A luxusautó-gyártók előszeretettel dolgoznak együtt az óragyártókkal, a múltban számos ilyen kooperációra volt már példa. A McLaren nemrégiben a Richard Mille-lel együttműködve tervezett egy órát, amelyet a McLaren Speedtail ihletett, a Bugatti pedig a múlt hónapban mutatta be a Vita által kifejlesztett, technológiailag fejlett okosóráját.

Most az Aston Martin is beállt a sorba, a cég a Girard-Perregaux-val való együttműködés keretében fejlesztett ki egy új luxuskarórát. Az időjelző a 19. századból származó ikonikus zsebóra (Three Bridges) modern változatának tekinthető. Az Aston Martin szériaautóihoz hasonlóan a formatervezés is aprólékos odafigyeléssel készült, árulta el a gyártó.

Aston Martin karóra

A klasszikus Aston Martin versenyautók által inspirált szíj fekete borjúbőrrel van díszítve, és egy innovatív, fehéraranyba oltott gumibetétet (Rubber Alloy) tartalmaz. Az 1,73 hüvelykes tok gyémántszerű szénből készült (ez egy olyan szénanyag, amely a gyémánt egyes tulajdonságaival rendelkezik, mint például a keménység és a kopásállóság), így az óra elegáns megjelenéssel rendelkezik.

Aston Martin karóra

Elöl és hátul van egy-egy zafírkristály, ezek világítják meg a tok belsejét, míg a számlapon hídra emlékeztető szimbólumokat láthatunk, ezekből három darab van, ez utalás az eredeti zsebórára. Az Aston Martin neve a mikrorotor függőleges szárnyába van gravírozva.

Aston Martin karóra

Ebből az órából mindössze 18 darab készül, a luxustermék – most kapaszkodj meg – példányonként 146 000 dollárba, vagyis durván 41 500 000 forintba kerül – ami azt jelenti, hogy ez az óra drágább, mint egy igazi Aston Martin Vantage szuperautó. A cégnél amúgy most nagy lehet a boldogság, hiszen Sebastian Vettel vasárnap szenzációs teljesítménnyel rukkolt elő az F1-es Azeri Nagydíjon.