Lampert Benedek munkássága már többször elkápráztatta a nagyérdeműt, a 26 éves budapesti művész többek között modellautókat is fotóz a saját maga által épített díszletben. A fiatalember most miniatűr Nissan-modellekkel dolgozott.

Miniatűr Nissan LEAF

„A fotográfián belül ez a toy photography műfaja. Ez azt jelenti, hogy igyekszünk valósághű környezetet és jeleneteket teremteni miniatűr tárgyakkal. Legyen az valamilyen figura vagy épp modell autó. Alapelvem, hogy nem zöldháttér előtt fotózom le a kocsikat és montírozom be a háttér elé, hanem egy teljesen valós díszletet építek köré és még az olyan effektek is, mint: bemozdulás, sárfelverődés, köd, eső stb., mind valósak. Ezért tart egy-egy kép elkészítése akár 8-15-20 óráig is – persze nem egyben, hanem összmunkaidőben” – nyilatkozta Benedek a munkájával kapcsolatban.

Miniatűr Nissan GT-R

„A Nissan sorozat esetében a GT-R-nél a motion blur (bemozdulás) abszolút igazi, már eleve ilyen bemozdulással készült a fotó. Egy gurítható platformra építettem a díszletet, az autó pozícióját fixáltam és ahogy elgurítottam alatta az aszfaltot és rajta minden mást, pontosan olyan bemozdulás keletkezett, mintha a kocsi száguldana. Az X-Trail-es fotónál a sárfelverődést felfújt levegővel oldottam meg. A LEAF-et pedig ténylegesen kivittem a rakpartra és összefotóztam a budapesti látképpel. Nyilván a fényszórók azok utólagosak, illetve a LEAF fotónál a lámpafejek, mert olyan díszletelemem nem volt. Profin, látványosan, kreatívan semmit se egyszerű csinálni. Inkább azt mondanám, hogy ezzel a módszerrel bármire lehetőség van. Például Forma-1-es modellekkel is dolgoztam, vagy WRC autókkal. És ne felejtsük el az időjárást vagy a fényt sem. A díszletemben olyan idő és fények vannak, amilyet elképzeltem és nem kell alkalmazkodnom az időjáráshoz” – tette hozzá a Budapesten élő fotós.

Miniatűr Nissan X-Trail

Természetesen erről a munkafolyamatról is készült werkvideó, arra is érdemes egy pillantást vetni. Ha valamiért nem indulna el a videó, akkor kattints erre a linkre.

További lebilincselő fotókért bátran látogass el a Figs Fan Photos közösségi oldalaira:

Instagram: https://www.instagram.com/benedek.lampert/ 

Facebook: https://www.facebook.com/FigsFanPhotos