kedd - 2022. november 29.
2 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Pályára vitték az F1-motoros utcai Mercedest Goodwoodban – VIDEÓ

2022. június 24. | 14:41

A közönségnek ezúttal sem lehet oka panaszra, hiszen először hallhattuk az utcára küldött F1-motoros autó hangját és sok más típus is bemutatkozott.

A Goodwood Festival of Speeden, a világ egyik legjelentősebb autós seregszemléjén minden évben legendás és különleges kocsikat vonultatnak fel. Az idei eseményen kétségtelenül a BMW M divíziójának 50. születésnapjára rendezett ünneplés jelenti az egyik legfőbb attrakciót, de természetesen számos új modell is itt debütál a nagyközönség előtt. Lássuk hát, milyen vasakat vittek pályára az idei Festival of Speed első napján.

Mercedes-AMG One

A Mercedes szerint a legközvetlenebb kapcsolatot az Forma-1 és az utcai autók között jelenleg a Mercedes-AMG One képviseli. A villanyosított hiperautó gyártása az idei év közepén kezdődik, és mindössze 275 darab készül majd a modellből. Az AMG One-t négy villanymotor és a csillagos márka 1,6 literes, turbófeltöltős V6-os Forma-1-es motorja fogja hajtani. Ennek köszönhetően a hajtáslánc összteljesítménye meghaladja az 1000 lóerőt.

fotó egy szürke, versenypályán lefényképezett Mercedes-AMG One hipersportautóról
Fotó: Mercedes-AMG

BMW M3 Touring

36 évet kellett várni arra, hogy a BMW E30 M3 megjelenését követőn az M3-as kombi kivitelben is elérhető legyen. Az első M3 Touringot az idei Sebességfesztiválon leplezték le. A bajor cég első körben kizárólag Competition felszereltségi szinttel kínálja az új modellt. A motorháztető alatt található 3,0 literes, turbófeltöltős sorhatos erőforrás 510 lóerő és 650 newtonméter leadására képes. A kombi M3-as csupán 3,6 másodperc alatt futja a 0-100-as sprintet, míg az opcionálisan választható M Driver’s Package révén a végsebessége 280 kilométer/órára tornászható fel.

Fotó egy szürke színűt BMW M3 Touring autóról
Fotó: BMW

Ferrari Daytona SP3

A Daytona SP3-ból mindössze 599 példány készül. A meghajtásról egy szívó V12-es gondoskodik, amely a 840 lóerő mellett 697 newtonméter forgatónyomatékot produkál. A teljesítményt egy hétfokozatú automata sebességváltó küldi a hátsó kerekekre. A Daytona SP3 mindössze 2,85 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra, a végsebessége pedig a 340 km/órát is meghaladhatja. A Daytona SP3 esetében a Ferrari 1960-as évekbeli endurance versenyautói, konkrétan az 1966-os 330 P3 és az 1967-es 330 P4 jelentettek inspirációt. Utóbbit minden idők egyik legszebb versenyautójaként tartják számon.

Mindezek mellett természetesen nem maradhattak el az olyan modellek sem, mint a Bugatti Chiron Super Sport 300+ vagy a Ferrari SP38. Megmutatta magát a különleges megjelenésű Czinger 21C hibrid sprotautó is. Megjáratták a Polestar 5 prototípusát, valamint több, tisztán elektromos hajtással rendelkező autót is, például a Charge Mustangot vagy a Ford Electric Supervant. A kilencszeres X Games-győztes Travis Pastrana pedig végigszáguldott a pályán a Hoonigan által készített Subaru „Gymkhana” GL Wagonnal.

Nyitókép: Goodwood Festival of Speed

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!