Top 10 leggyorsabb GT autó, amit megvehetsz

Közzétéve:
2019-06-17, 05:50

Nem csak a pályán versengenek egymással a gyártók végsebesség tekintetében , hanem az utcai autók háza táján is sportot űznek ebből

A TopGear.com oldalán találtam az alábbi listát, amely a 10 leggyorsabb, ma megvásárolható GT autót tartalmazza. Nem meglepő, hogy egy Ferrari van az első helyen, holtversenyben egy Aston Martinnal. Kezdem a sort a leglassabbtól, ami szintén egy olasz csoda

10. Maserati GranTurismo – 299 km/h

2007-ben mutatkozott be az első generáció, azóta formavilágban szinte nem változott semmit, csak technikailag. Első ránézésre megmondod, hogy ez beleprésel az ülésbe. Stílus és elegancia olasz módra, ezért el tudok tekinteni a 300 alatti végsebességtől.

Maserati GranTurismo szemből fotózva menetközben

9. Porsche 911 Carrera S – 307 km/h

A német autobahnon döntő fontossággal bír a 300 km/óra feletti végsebesség. Tudom, vitaalapot képezhet, hogy jogosan kerül-e a listába. Ki vagyok én, hogy a TopGeart felülbíráljam szóval belekerült, bár én nem feltétlenül sorolnám ide egyébként.

Porsche 911 Carrera S egy úton fotózva menetközben

8. Mercedes-AMG GT C – 317 km/h

Az AMG GT-ből létezik pár típus, például a GT S vagy a jóval erősebb GT R most ezek nem kerültek a felsorolásba, mert az már egy másik kategória, viszont a GT C is bőven megállja a helyét ezzel a csúcssebességgel. Nem beszélve arról, hogy a 4 literes biturbós V8-asnak olyan hangja van, hogy feláll tőle a szőr a hátamon.

Egy szürke Mercedes-AMG GT C menetközben elölről negyvenöt fokból fotózva

7. McLaren GT – 326 km/h

Az új McLaren GT ezzel a végsebességgel csak a TOP 10 hetedik helyére fért be, ami kicsit meglepő volt számomra. Ez egy ízig-vérig sportautó, amivel szívesen elmennél hosszabb utakra is. A középen elhelyezett V8-as erőforrásnak köszönhetően csodás hangorkánnal bír.

Egy McLaren GT oldalról fotózva

6. McLaren 570GT – 328 km/h

A gyártó a Sport szériába sorolja az 570GT-t, ami lényegében egy 570S nagyobb kabinnal és hatchback stílusúra szabott tetővonallal. Mégis egy hajszállal gyorsabb a nagy testvérénél. Az utóbbit hajtja egyébként Lando Norris a McLaren F1-es pilótája is.

Egy McLaren 570GT kanyargós úton elölről fotózva

5. Bentley Continental GT – 333 km/h

Egy robosztus Continental GT 333 km/órával képes repeszteni, ez valami elképesztő. A legújabb Conti jóval sportosabb megjelenést kapott elődjénél. Szerencsére a V12-es erőforrást megtartották, ami magasan kitűnik a kategória többi tagjától.

A sportos Bentley Continental GT egy kanyarban

4. Aston Martin DB11 AMR – 335 km/h

Az AMR jelenleg az egyetlen Aston Martin DB11, amelyet V12-es erőforrással is megvásárolhatsz. Kimondottan sportos autó, azonban nem veszíti el GT jellegét, akár egész nap kényelmesen utazhatsz vele a világ végére is.

Az egyetlen V12-es DB11, az Aston Martin DB11 AMR út közben fotózva

3. Ferrari GTC4 Lusso – 335 km/h

A dobogó legalsó fokára a GTC4 Lusso került fel a 335 km/órás top sebességével. Ez megegyezik az AMR-ével, azonban 3,4 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, ez gyorsabb az Aston Martin 3,7 másodperces sprintjénél. Szintén egy V12-es szív dobog ebben a kissé alulértékelt Ferrariban.

Egy hófehér Ferrari GTC4 Lusso oldalról fotózva

2. Aston Martin DBS Superleggera – 340 km/h

A DBS Superleggera az egyik legszebb Aston Martin, legalábbis szerintem. A zavarba ejtően hosszú orr egy twin-turbós V12-est rejt. Azonban a 715 lóerő mégsem volt elég a dobogó legfelső fokára.

Az Aston Martin DBS Superleggera suhanás közben

1. Ferrari 812 Superfast – 340 km/h

Az olasz gyártó egyik legkomolyabb GT-je lenyomta a DBS Superleggerát Ugyanis 2,9 másodperc kell neki, hogy teljesítse a 0-100-as sprintet, ami fél másodperccel gyorsabb az Aston GT-jénél. Ez nagyon szép szám a 789 lóerős 6,5 literes szívó V12-től.

Egy sárga Ferrari 812 Superfast menetközben suhanva

Úgy gondolom jogosan áll a dobogó legfelső fokán a Ferrari 812 Superfast. Magával a listával nem értek minden ponton egyet, de tény, hogy az itt felsorakoztatott autók igazi csodának számítanak.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Ferrari 250 GT Berlinetta Lusso
2019. július 07.
A 250-es volt a Ferrari egyik leghíresebb szériája, sorra zsebelték be a sikereket a versenypályákon, de az utcai változatok sem merültek a feledés homályába!
1953-as Ferrari 250 Europa elölröl
2019. december 31.
A sportkocsigyártó egykori GT modellje ma is szemet gyönyörködtető

További hírek