Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Újra megnyílik a motorosok előtt a visegrádi Panoráma út, de csak szigorú feltételekkel

2023. szeptember 21. | 14:41

Visegrád önkormányzata hamarosan leszerelteti a táblát, amely kitiltotta a motorosokat egy közkedvelt szakaszról.

Óriási felháborodáshoz vezetett motoros körökben még idén nyáron, hogy Visegrád önkormányzata kihelyezett egy táblát. Ennek értelmében a Panoráma úton - nagyjából 3,2 kilométeres szakasz - motorral közlekedni tilos.

Ezt a városvezetés arra reagálva tette meg, hogy a lakosokat régóta zavarják a hangos kipufogóval szerelt járművek, akiknek gazdái jellemzően nem bírnak magukkal, és tolják neki. Többször versenyeztek a szakaszon a város elmondása szerint.

Emellett egyébként az éjszakai autóversenyzés is gyakran gondot okoz a környéken, ezzel nem kezdtek semmit. Ezt a motorosok is gyakran nehezményezték, hiszen ha már őket kitiltják, akkor mást is ki kellene.

A történtek óta egyébként beszéltem helyiekkel, akik szerint az autósok is gondot okoznak éjszaka, de a hangos motorosok is évek óta problémát jelentenek a településen. A tábla kihelyezése mégis hatalmas visszhangot keltett, és még egy kollektív motoros tiltakozást is szerveztek nemrég a tábla alá. Valószínűleg ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy most egy újabb önkormányzati rendelettel leszereltetik majd a táblát.

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangúlag 4 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testületének 116/2023. (IX. 19.) határozata 11116 j. közút forgalmi rendjének megváltoztatásáról Visegrád Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy dönt, hogy elfogadja a Magyar Közút 11116 j. közút sebességcsökkentésére vonatkozó forgalomtechnikai javaslatát, és kéri annak bevezetését, kéri a Panoráma kilátó motorral történő elérése érdekében a motoros forgalomra vonatkozóan az egész éves egyirányúsítás bevezetését 2023. október 1. napjától, kéri továbbá fenntartani az új forgalmi rend bevezetését követően a jövőbeni tapasztalatok alapján az esetlegesen szükséges változtatások lehetőségét.

Ennek értelmében a tábla október elején lekerül majd, ám mégsem lehet felhőtlen az öröm. A szakaszon innentől végig 40-es sebességkorlátozás lesz érvényben, illetve egyirányúsítani fogják a motorosok részére. Hogy ez melyik irány lesz, arról egyelőre nincsenek hírek.

Ettől függetlenül ez is valami, és aki csupán erre vágyott, az újra elérheti motorral a Panoráma út kilátóját. Ám az egész végén még ott van egy mondat, hogy a jövőbeli tapasztalatok alapján az önkormányzat módosíthat a forgalmi renden. Ezért érdemes lehet a motorosoknak egymás között is letisztázni, hogy ha normálisan viselkednek innentől a szakaszon, akkor várhatóan nem tiltják ki őket onnan újra.

Még a módosítás kikerülése előtt elkezdett szerveződni egy motoros vonulás az adott területen. Ezt várhatóan ugyanúgy megrendezik majd szeptember 23-án. Ebben az esetben a vonulás ideje alatt a motorosok felhajthatnak majd a Panoráma útra is, hiszen arra lesz a hivatalos útvonal.

Sturcz Bertalan/ Alapjárat
Hallgasd a VR6-os motor üvöltését, miközben az öreg Audi A3 eléri a végsebességét Ingyenes gyermekszállítási szolgáltatást indít a II. kerület

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!