Biztos, hogy a Fobizán miatt ilyen patinásak

A brit királyi család egykori Daimlere, egy 1930-as évekbeli Le Mans-nyertes Bugatti, egy 110 éves Renault és egy napi használatban lévő Chevrolet Six. Ilyen és hasonló gépkocsik voltak jelen a balatonfüredi Tagore sétányon az immár kilencedszer megrendezett Concours d’Elegance veteránautó-szépségversenyen május 11-én.

A műsorvezetők Bazsó Gábor „Karotta”, a Totalcar főmunkatársa, valamint Farkas Gábor Gábriel énekes, festőművész voltak.

Szocializmusból sem volt hiány, egy 1971-es Tatra 603 is megmutatta magát. | Fotó: Vigh Frodó Gergely / Alapjárat.hu

Délelőtt 9 órától kezdve kettős a kifutóra érkező oldtimerek tulajdonosait bevonva szakmai és esztétikai szemmel ismertette meg a régiségeket több száz nézővel. Gábriel azonban egy poénos feltételt kiszabott, a csomagtartó méretét liter helyett beleférő „hullák” számában mérte.

Egy, a versenyre benevezett Alpina B7 Turbo akkumulátora megadta magát a kifutón, így az előadóművész a hangulat fokozása érdekében elénekelte Frank Sinatra That’s Life című slágerét. Ezután Karotta hozzáfűzte, minden álma volt egy „Alpina-tolás”, mivel élete során eddig nem volt rá lehetősége.

Délután a műsorvezetők több mint fél órát elidőztek a brit királyi autónál, amit 1987–1992 között használt például az akkor még trónörökös III. Károly és családja. A gépjármű hátsó felében külön rádiót is találhatunk, erről hallgatta például Diana walesi hercegné a Queen és George Michael kazettáit.

Karotta megvizsgálja az akkoriban huligánok által kedvelt fa karosszériájú „motoros szekrényt”, egy Chevrolet Sixet. | Fotó: Vigh Frodó Gergely / Alapjárat.hu

A rendezvényen újdonságokból sem volt hiány. A BMW Group Magyarország nagyközönség előtt itt mutatta be a vadonatúj háromajtós Mini Coopert és a tisztán elektromos Countryman SE ALL4-et is.

Vasárnap folytatódik az esemény, akkor ugyanis a győztes autókat vörös szőnyegen mutatják be, majd tisztelgő felvonulást tartanak a városban. Amennyiben nem tudnád meglátogatni az eseményt, lapozzátok végig képgalériánkat!

Vigh Frodó Gergely / Alapjárat.hu