szombat - 2023. június 10.
20 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 576 Ft
100 626 Ft
D 554 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Daninak négymilliója van: ennyi pénzzel a zsebben is adódnak dilemmák

2022. február 12. | 10:06

Milyen autót válasszon egy fiatalember, aki nem szeretne sokat költeni üzemanyagra, de fontosnak tartja az esztétikumot?

„Kedves Marci!

23 éves vagyok, első saját autóm megvásárlása előtt állok. Mindenképpen használtban gondolkodom, benzinest vagy hibridet szeretnék, a keret pedig mindennel együtt maximum négymillió forint lenne. A tanácsod szeretném kérni, ugyanis nem tudok dönteni a kicsit sportosabb, jobb kiállású 2014-es Seat Leon TSI-k (melyekről azért hallani rosszat) vagy a kevésbé sportos, de elvileg megbízhatóbb 2013-15-ös Toyota Auris 1.8 HSD-k között.

 

Alapvetően mivel fiatal vagyok, szeretnék egy nem túl magas fenntartási költségű, esztétikusabb autót, azonban fontos a megbízhatóság is, és hogy ne fogyassza el a világ összes üzemanyagát. Ez utóbbi miatt gondolkodom hibridben is. Ha a motor nem túl erős az nem zavar, úgysem lehet hol száguldozni, de azért szeretném, ha bírná a hosszú távú autópályázást is. Igyekszem felelősen dönteni, de az esztétika egy fontos szempont lenne.

 

Esetleg tudsz ajánlani más típusokat, amelyekre illenek ezek a jelzők, vagy talán a nem létező tökéletes autót sikerült jellemeznem, netán gyűjtögetnem kellene még? Nem zárkózom el semmilyen európában ismert típustól, de dízelt nem szeretnék.

 

Üdvözlettel,

Dániel”

Toyota Auris HSD

Szia Dani!

Válaszom egyértelműen a Prius második generációja. Nyugi, csak vicceltem.

Viccet félretéve, négymillió forinttal a zsebemben, első autónak Honda Civic-et keresnék, mégpedig a nyolcadik generációs Type-R-t, vagy ha fiatalabbat szeretnél, és ennyire azért nem kívánsz vadulni, akkor a kilencedik generációs, 1,8 literes benzinest, 140 lóerővel. Mindkettő sportos, örökélet technika, nem úgy, mint a TSI motoros isten csapásai. A Toyota Auris HSD remek, megbízható autó a maga nemében és bár a szépség szubjektív, a teljesítmény viszont legalább annyira messze van a sportostól, mint a régebbi Volkswagen benzinesek a megbízhatóságtól.

Vegyél Civic-et és tök boldog leszel egy menő japán hot hatch modellben, amely nem fogyaszt sokat, ha nem nyomod neki. Ha nyomod, akkor meg mindegy, a Type-R ára pedig már csak felfelé megy.

Sok sikert,

Marci

Így készítsd fel az autódat a télre! Helyszíni bírságol a közterület-felügyelet, miközben ott sem vagy a helyszínen

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!