Havazáskor magasról teszel a parkolójegy megvételére? Ne tedd!

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-12-04, 13:00

Megdőlni látszik egy városi legenda.

Nem érezhetik biztonságban magukat azok az autósok, akik havazáskor nem váltanak parkolójegyet, a parkolóőrök ugyanis lekaphatják a hótakarót a szélvédőkről.

A városi legenda úgy szól, hogy a parkolóőrök nem nyúlhatnak az autóhoz, nem szedhetik le a havat az autó szélvédőjéről, hogy megnézzék, van-e érvényes jegy. A Napi.hu azonban megszólaltatott egy jogi ügyekben jártas szakértőt, aki azt mondta, nem tud olyan jogszabályról, amely megtiltaná a parkolóőröknek, hogy hozzányúljanak az ellenőrzött járműhöz.

Havas szélvédő szemből

Vagyis a parkolóőrök leszedhetik a havat a kocsidről, hogy meglessék, ott lapul-e a szélvédő alatt az érvényes parkolójegy. Közben persze nem tehetnek kárt a kocsidban, szóval nekik is óvatosan kell eljárniuk.

Sok problémát megoldana, ha havazáskor mindenhol ingyenessé tennék a parkolást, de erről egyelőre nincs szó. Bár a jövőben ritkulni fog a parkolóautomaták száma, szóval egy idő után talán nem is lesz lényeges, hogy havas-e a szélvédő vagy sem.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Napi.hu

MTI

Kapcsolódó írások

lószállító
2019. május 27.
A következő összeállításban van minden, a banán alakú autótól, a hátsó ülésen szállított létrán át, a villamoson rendhagyó módon bliccelő néniig
A NÚSz Zrt. egyik ügyfélszolgálati irodája
2020. március 16.
Ez nem mentesíti az autósokat az útdíj fizetése alól.

További hírek