Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Közúti razzia várható a jövő hét második felétől

2023. augusztus 04. | 15:00

A rendőrség a ROADPOL nemzetközi razzia keretein belül fordít majd kiemelt figyelmet egy itthon elég súlyos problémára.

Nemzetközi kezdeményezés kapcsán indult el a ROADPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) szervezésében egy razziasorozat az EU területén. Ennek értelmében több fő közúti problémára is kiemelt figyelmet fordítanak a hatóságok dedikált alkalmakon.

Nem is csak egy-egy órát, hanem napokon keresztül végeznek ellenőrzéseket a ROADPOL témájától függően. Eddig sok ilyen akció lement és most jön a következő augusztus 7-től egészen 13-ig.

Ebben az idősávban kifejezetten a gyorshajtókra fognak majd vadászni a hatóságok. Ilyen akció már zajlott egyébként a ROADPOL programon belül még a 2023. április 17-23. közötti időszakban.

Persze a magyar rendőrség egyébként is rendszeresen méri az autósok sebességét, most viszont tényleg mindent bevetnek és mindenhol ellenőriznek, amire csak van kapacitásuk. Egy ilyen razzia egyébként statisztikagyűjtésre is jó lehet.

Magyarországon amúgy is probléma, hogy egyszerűen nem tudjuk betartani a sebességkorlátokat. Legalábbis az beszédes tény, hogy itthon a legtöbb személyi sérüléssel járó balesetért a gyorshajtás felelős, legyen az abszolút vagy relatív.

A ROADPOL ellenőrzéssorozat során egyébként nem csak a sebességre fordítanak kiemelt figyelmet a hatóságok. Ennek keretein belül vannak akciók, amelyek az ittas, vagy a magukat bekötni nem hajlandó vezetőket célozzák.

Emellett volt már olyan akció idén, ahol kifejezetten a buszok és teherautók vezetőit ellenőrizték. Ezen felül pedig lesz egy „Focus on the Road” nevű akció is, amelyben a vezetés közbeni figyelemelvonó eszközök használatát fogják ellenőrizni és büntetnek, ha kell.

Police.hu
Ekkora összegű bírságot szedtek össze a gyorshajtók 2023 első felében Lőtéren rodeózás közben leverte a kartert a lopott kocsiról a jogsi nélküli, részeg tolvaj

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!