„Jó napot!

Autót szeretnék cserélni, viszont nem találom az igényeimnek megfelelőt.

Jelenleg egy 2004-es évjáratú Seat Toledo 1.8T-t vezetek és őszintén szólva nem használom ki azt a 180 lóerőt amit nyújt az autó, cserébe a kútnál hagyok egy kisebb vagyont.

A következő autó megvásárlására szánt keretem 1,5 millió lenne, nyilvan egy élhetőbb nem túl kicsi, de nem kombi típusú autót keresek 1,6-os motorral, mert úgy gondolom, ez bőven elég lenne. Napi 20 kilométert autózom maximum, ritkábban hosszabb távokat is megteszek. Nem vetem meg az extrákat sem és a jó vezetési élményt is szeretem, de esszeru keretek kozott.

Üdv:

János”

Seat Toledo

Kedves János!

Köszönöm levelét. A válaszom egyértelmű, vegyen egy Ford Focus MK2 kombit 1,6 literes motorral. Nem túl kicsi, nem túl nagy, másfél millió forintért óriási az elérhető kínálat és még extrás példányok közül is bőven válogathat. A típus fenntartási költsége baráti, futóműve pedig kategóriájában az egyik legjobb, hiszen nem a szokásos csatolt lengőkart találjuk hátul, hanem többlengőkaros megoldást. Vásárlás előtt olvassa el a nyáron megjelent tesztemet a típusról és a szerződés aláírása előtt mindenképp nézesse át a kiszemelt példányt egy szakértővel.

Sok boldog kilométert és boldog új évet kívánok!

Balló Marci

Marci segít

Budapesti autókereskedő vagyok. Az alsó polcos Fabiától a tízmilliós Cayenne-ig minden előfordul a telepünkön, ezért vannak jó és rossz tapasztalataim. Célom segíteni a tanácsaimmal, hogy hozzájáruljak egy szebb világ kibontakozásához. Ha autót vennél és nem tudod, mire lesz pénzed, esetleg eladnád a meglévőt, de fogalmad sincs, mennyit ér, írj a marci.ballo@alapjarat.hu címre. Rengeteg kérdést kapok, a fontosabbakra idővel válaszolok és ha kérdezel, az a válasszal együtt megjelenik az Alapjárat.hu felültein, hogy mások is okuljanak.